Ești jurnalist? Participă la cursuri de instruire gratuite pentru reflectarea corectă și amplă a inițiativelor comunitare

novinarstvo

Din data de 1 ianuarie 2017, Fundația Est-Europeană din Republica Moldova (FEE-M) a început implementarea proiectului „Construim punți, depășim bariere – construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, din resursele acordate de Uniunea Europeană și co-finanțat Suedia. Obiectivul general al proiectului este de a promova parteneriatele și capacitățile durabile ale actorilor societății civile. Proiectul reunește părțile interesate din Republica Moldova (inclusiv din regiunea transnistreană) și utilizează abordarea apolitică în vederea cooperării dintre acestea.

Una dintre prioritățile proiectului este de a instrui cel puțin 20 de reprezentanți ai mass-media din întreaga țară, inclusiv din stânga Nistrului, pentru reflectarea corectă și amplă a inițiativelor comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului.

O altă prioritate este consolidarea cunoștințelor privind proiectele existente, implementate pe ambele maluri ale Nistrului, și care poate servi ca sursă de informare a jurnaliștilor pentru conștientizarea publicului despre acestea. Pentru a pune în aplicare această prioritate, în cadrul proiectului vor fi organizate un curs de instruire și o vizită de studiu pentru un grup de jurnaliști de pe ambele maluri ale Nistrului.

FEE organizează un training și o vizită de studiu pe teme separate pentru reprezentanții mass-media.

Principalul subiect din cadrului acestui curs de instruire:
# „Inițiative comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști”

Subiectul abordat în timpul vizitei de studiu:
# „Inițiative comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului  și experiența instituțiilor mass-media de nivel național”

Sesiunile de instruire pentru ONG-uri sunt planificate în două etape:
18 aprilie – curs de instruire „Inițiative comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști”;
19 aprilie – vizita de studiu „Inițiative comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului  și experiența instituțiilor mass-media de nivel național”.

Cursul de instruire și vizita de studiu se va desfășura în limba rusă. Locul desfășurării evenimentelor vor fi făcute publice după procesarea cererilor participanților, ținând cont de răspunsurile primite.

Participarea la seminar este gratuită. Organizatorii vor acoperi costurile de transport conform actului de identitate și vizei de reședință corespunzătoare (conform tarifelor prezentate de către Î.S. Gările și Stațiile Auto), cazare și alimentație ale participanților care locuiesc în afara localității în care va avea loc seminarul.

Procesul de înscriere la program

Pentru a participa la program, transmiteți următoarele:
Formularul de înregistrare
• CV-ul candidatului

Numărul maxim de participanți la seminar nu va depăși 20 de persoane.

Înregistrarea participanților se va face după primirea cererilor participanților. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 8 aprilie 2019. Cererile trebuie trimise la adresa: Str. 31 august 98, MD-2004, Chișinău, Moldova, sau prin e-mail: [email protected] , cu mențiunea „Training / Vizită de studiu 18-19 aprilie”.

Pentru mai multe detalii, contactați reprezentații la adresa de e-mail de mai sus. Pentru mai multe informații, contactați coordonatorul de programe și de comunicare Carolina Blajin la tel. 022 235343, ext. 118, e-mail: [email protected]

Pentru mai multe informații cu privire la activitățile Fundației Est-Europene, vizitați site-ul lor: www.eef.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente