Regizoarele și regizorii nonbinari se pot înscrie la un atelier internațional dedicat industriei de film fantastic

filmm
Foto: Facebook/Circle - Women Doc Accelerator

Până pe 21 iunie, femeile și persoanele nonbinare, care lucrează în regie și producție și au proiecte de lungmetraj în dezvoltare, se pot înscrie la atelierul CIRCLE Fiction Orbit. Timp de șapte zile, aceștia vor avea posibilitatea de a lucra cu experți de top pentru a-și avansa proiectele și pentru a-și identifica nevoile pe baza solidarității, a schimbului de cunoștințe și a unei atitudini practice.

Fiction Orbit este un atelier dedicat industriei de film de ficțiune. Scopul acestuia este de a susține regizorii care își dezvoltă al doilea sau al treilea proiect de lungmetraj fantastic. Persoanele selectate pentru a participa la atelier vor primi feedback regulat cu privire la scenariul lor, la aspectele juridice și la opțiunile de producție, inclusiv cu privire la cele mai bune alegeri strategice. Totodată, acestea vor beneficia de sprijin psihologic pe parcursul întregului proces de creație.

Se pot înscrie femeile și persoanele nonbinare care sunt scenariste, regizoare sau producătoare și au cel puțin un proiect de lungmetraj finalizat. Contează ca proiectele înregistrate să aibă inclusiv un producător, însă participarea acestuia la atelier nu este obligatorie.

Taxa de participare este de 1 700 de euro/persoană. Suma acoperă mentoratul, cazarea și mesele, precum și o varietate de oferte din partea partenerilor organizatorilor.

Persoanele interesate de inițiativă sunt invitate să completeze formularul de înregistrare. Atelierul se va desfășura în luna noiembrie a anului 2024 în Muntenegru.

Sursă: doccircle.me

CIRCLE este un program internațional unic de formare și un spațiu sigur pentru regizoare și producători nonbinari care lucrează atât în domeniul filmelor documentare, cât și al celor de ficțiune. Aici găsiți mai multe detalii.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente