Un medic trebuie să fie ordonat, foarte îngrijit și extrem de atent, iar aceste deprinderi le sunt altoite studenților la medicină încă pe de băncile universității. Iată de ce, în încercarea de a vedea care este atitudinea viitorilor medici față de curățenie și lucruri puse la punct, am plecat la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Este bine cunoscut faptul că acestă universitate se poate mândri cu un număr impunător de studenți de peste hotare. Astfel, în anul de studii 2014 – 2015 au fost înmatriculați oficial în rândurile mediciniștilor peste 460 de studenți din 26 de țări ale lumii. Iată de ce, majoritatea studenților ale căror genți au fost fotografiate, sunt de alte origini decât cea moldovenească.

După ce am descoperit jucăria de pluș din gențile studenților de la USM, laptele din gențile studenților de la ASEM și tehnica de ultima oră din gențile studenților de la UTM, am decis să tragem cu ochiul și în gențile studenților de la medicină.

Dacă studenții de la alte universități își permit să vină cu genți mici sau ușoare, cei de la medicină au rucsacuri impunătoare, iar elementul de nelipsit este, bineînțeles, halatul alb. Am fost uimiți de faptul, că ei, deși sunt cei care trebuie să promoveze un mod de viață sănătos, cei care știu cel mai bine daunele țigărilor asupra organismului, în același timp, rămân a fi consumatorii tutunului.

Pe lângă aceasta, este lăudabilă dorința studenților la medicină din alte țări de a învăța limba de stat. Astfel, am găsit în genți manuale de limbă română.

Este de menționat și de regretat faptul că nici un student nu avea în geantă prezervative.

 

1

Proprietar: Muhamed. Caiet, halat alb, cărți, carnet de student

2

Proprietar: Muhmed. Carte de limba română, telefon, țigări, brichete, ceas, halat alb

4

Proprietar: Muhamed. Cărți, caiete, halat alb

5

Foi, halat alb, țigări, gumă de mestecat

6

Proprietar: Matani. Cărți, caiete, halat alb

7

Proprietar: Khateeb. Foi, cărți, halat alb, botoși de unică folosință

8

Proprietar: Basel. Mănuși de unică folosință, manuale, stilouri, apă, halat alb

9

Proprietar: Abedallah. Caiet, manuale, carioce, calculator, halat alb

10

Proprietar: Nadeem. Caiete, manuale, pixuri, încărcător pentru telefon, căști, halat alb

11

Ochelari, husă pentru ochelari, penar, mapă, manuale, caiete, carnet, halat alb

12

Proprietar: Biatricia. Foarte multe și de toate

13

Proprietar: Daniela. Caiete, penar, manuale, carnet de student, balsam de buze, portmoneu, șervețele, apă, Chupa Chups, oglindă, ruj, pistol jucărie, halat alb

14

Proprietar: Diana. Ghete, haină sportivă, caiete, telefon, gume de mestecat, portmoneu, carnet de student, cheie, absorbant, mapă

15

Proprietar: Iurcik. Creioane colorate, manuale, caiete, portmoneu, ascuțitoare, telefon, halat alb

16

Proprietar: Radu. Carte veche, creioane, carte, mapă, încărcător, halat alb

17

Proprietar: Nicolae. Bonetă de doctor, mănuși de unică folosință, seringă sigilator, sticlă, haine sportive, ghete, manuale, caiet

3

Proprietar: Muhamed. Manuale, caiet, carioce