12 cărți artistice care te vor ajuta să-ți îmbunătățești engleza

carti
Foto: PC: futureofeducation.com

Pentru a putea discuta cât de cât în engleză este nevoie de a cunoaște 1.000 de cuvinte din vocabularul acestei limbi; pentru a duce o conversație decentă – 10.000 de cuvinte.

Pentru a putea simți limba engleză nu este neapărat să înveți la vreo facultate de Limbi Străine. Fiind la început de drum, poți apela la diverși specialiști din Chișinău, să descarci diverse aplicații pentru a studia eficient engleza, însă Adme.ru te îndeamnă să apelezi la beletristică pentru a găsi o engleză la nivel inteligibil, evitând experimentele lingvistice. Citește în original aceste cărți și vei fi capabil să înveți engleza mai rapid decât crezi.

theatre

 

 

„Theatre” de Somerset Maugham

O carte ce reflectă brusca relație dintre o cunoscută actriță de teatru și un tânăr de vârsta fiului ei. Limbajul cărții este simplu, dar bogat. Subiectul și eroii te captează în lumea lor, dorind să citești fără oprire.

 

 

 

three men

 

 

„Three Men in a Boat” de Jerome K. Jerome

O istorie veselă despre aventurile din timpul călătoriei a trei gentilomi și a unui fox terrier pe râul Tamisa. Pe lângă faptul că dispui de un vocabular frumos, poți învăța și modul de a glumi inteligent englezește și să ai o dispoziție bună.

 

 

 

bradbury

 


The Stories of Ray Bradbury

Ray Bradbury este maestru în arta creării nuvelelor. Nu vei reuși nici ceaiul să-l bei, dar deja totul s-a întâmplat. Fiecare nuvelă este asemeni unei lecții, întrucât textele conțin numeroase dialoguri, care nu doar înfrumusețează cartea, dar și te ajută să obții o experiență indirectă pentru viitoarele tale conversații în engleză.

 

 

 

jungle

 


„The Jungle Book” de Rudyard Kipling

Această carte va fi cea mai ușoară, întrucât cu istorioarele lui Kipling ne cunoaștem încă din copilărie. E vorba despre istoria lui Mowgli, băiatul care a crescut în sălbăticie. Cartea cucerește prin eroii puternici, peisajele colorate și romantica vechilor legende.

 

 

 

o henry

 

 

„Best Short Stories” de O. Henry

Nuvelele lui O. Henry sunt suficiente pentru o seară, acestea fiind subiecte comode pentru studiul adițional al englezei. Chiar și propozițiile din nuvelă sunt scurte. Un „bonus” plăcut ar fi optimismul întrevăzut în nuvele, optimism ce învinge neplăcerile din viață.

 

 

 

galatica

 

 

„Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” de Douglas Adams

Eroii veseli îți vor umple ziua de umor și aventuri. „Ghidul” dat conține mai multe cărți, așa că vei avea timp destul de citit.

 

 

 

dorian

 

 

„The Picture of Dorian Gray” de Oscar Wilde

O istorie mai sumbră, însă cu morală. Scurta istorie, de doar puțin peste 100 de pagini, te va motiva să citești. Plus, limbajul consistent al lui Wilde, cu aforisme, va fi pe înțelesul cititorului, fără ca acesta să consulte dicționarul pentru a traduce.

 

 

cat

 

 

„Cat’s Cradle” de Kurt Vonnegut

Romanul este înșirat în capitole scurte, astfel încât să poți citi pe „porții”. Nu este una dintre cele mai vesele istorii, dar este povestită într-o manieră vie și inteligentă. Vei găsi însă și unele neologisme date din partea autorului, cu care, din fericire, va trebui să te împaci.

 

 

 

bell

 

 

„For Whom the Bell Tolls” de Ernest Hemingway

Aceasta este istoria unui american ce venise în Spania pe vreme de război. Hemingway face parte din categoria autorilor care evită frazele extrem de lungi și complicate, ceea ce ar fi pe gustul oricărui cititor al operelor în engleză.

 

 

 

poirot

 


„Hercule Poirot”  de Agatha Christie

Seria de nuvele și cărți despre renumitul detectiv te va ajuta să înveți nu doar engleza la nivel de conversație, dar și terminologia polițistă pe alocuri. Frazele sunt construite în mod clar, fără excese de cuvinte noi și complicate.

 

 

 

king

 

 

„Misery” și Stephen King

Romanul este destinat cititorilor cu un suflet fin construit. Subiectul, de altfel, este tipic și sumbru istoriilor lui King. În schimb, gândurile autorilor sunt bine organizate, perfecte și accesibile oricărui cititor.

 

 

 

conan doyle

 

 

„The Hound of the Baskervilles” de Arthur Conan Doyle

Subiectul, bineînțeles, este cunoscut, în mare majoritate, tuturor. Este interesant însă cum sună aventurile mult iubitului Sherlock în original. În plus, sir Arthur nu s-a complicat la limbajul de detectiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente