Transmite rapid, simplu și sigur mesaje web cu ajutorul aplicației WebSMS Moldova

Happy young woman writing sms in loft apartment
Foto: PC: tamarlobell.com

Dacă te-ai întâlnit cu problema transmiterii unui mesaj web de pe telefonul tău Android, echipa Entebra vine cu o soluție utilă și, cel mai important, gratuită la această problemă.

Echipa care a elaborat această platformă este alcătuită dintr-un grup local de tineri, care, timp de aproximativ 2 – 3 luni, a lucrat la aplicația WebSMS Moldova. „Am avut nevoia să expediez un web sms de pe site-ul Orange, folosind smartphone-ul și accesul la internet public cu viteză limitată. Experiența a fost proastă. Așa a venit ideea să creez o aplicație nativă pentru telefon, astfel încât, utilizatorii să poată să expedieze mesaje prin web simplu, sigur și rapid, indiferent de viteza conexiunii la internet”, povestește despre istoria apariției aplicației unul din membrii Entebrei.

 

1Deși multe detalii ale aplicației au fost planificate din start, pe parcursul implementării, acestea au fost schimbate. Au fost găsite chiar bug-uri și configurări incorecte pe serverele operatorilor, care nemijlocit au fost raportate și rezolvate.

La întrebarea ce probleme majore ar rezolva această aplicație, echipa Entebra a răspuns explicit că WebSMS Moldova rezolvă câteva probleme, cum ar fi:

# Traficului de internet – pentru a expedia un mesaj SMS, aplicația folosește de câteva ori mai puțin trafic internet, decât expedierea prin browser-ul web;
# Contactele – o incomoditate majoră este faptul că trebuie să memorezi numărul de telefon spre care vrei să transmiți SMS-ul web. Aplicația dată vine cu o soluție, permițând selectarea numărului din lista deja existentă de contacte;
# Interfața unică pentru toți operatorii naționali – cu WebSMS Moldova poți trimite web SMS către toți abonații din țara noastră, folosind o interfață unică.

Toate SMS-urile expediate cu aplicația WebSMS Moldova sunt gratuite, deoarece se folosesc serviciile gratuite de SMS-uri web oferite de către operatorii naționali. În linii generale, aplicația este o interfață unică pentru toate aceste servicii. În ce privește integrarea serviciului de portare, el permite să afli dacă a fost portat sau nu un abonat la alt operator doar introducând numărul de telefon și primind numele operatorului la care este abonată persoana.

 

Portarea numerelor, PC: captură foto #diez
Portarea numerelor, PC: captură foto #diez

„Nu avem dorința să ne limităm doar la platforma Android. La moment, nu avem resursele necesare pentru a porta aplicația și pe platforma iOS, dar putem afirma că, îndată ce le găsim, o facem disponibilă și pentru utilizatorii produselor Apple”, afirmă membrii echipei de dezvoltatori.

Aplicația o poți descărca de pe Play Store și este absolut gratuită. Echipa Entebra își pune ca scop să aducă un aport măreț la dezvoltarea mediului virtual din Moldova. De asemenea, băieții promit să îndeplinească și alte proiecte pe care și le pun în plan, proiecte care vor fi, de asemenea, disponibile în mod gratuit și pe placul tuturor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente