Aleksei Navalnîi a aflat numele persoanelor care l-au otrăvit. „Știu cum îi cheamă, unde lucrează și unde locuiesc”

Безымянный

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a aflat numele persoanelor care au participat la otrăvirea sa în orașul Tomsk. Potrivit politicianului, toți acești oameni sunt ofițeri ai Serviciului Federal de Securitate (FSB).

„Eu știu cine a vrut să mă omoare. Eu știu unde ei locuiesc, eu știu unde lucrează, le cunosc numele adevărate și false, dețin fotografiile lor. Ei fac parte dintr-un grup de secret de ucigași din cardul FSB. Din acest grup fac parte medici și chimiști care au încercat să mă omoare de mai multe ori, iar o dată au încercat s-o omoare pe soția mea. Toate comenzile acestui grup vin de la Vladimir Putin”, a declarat Navalnîi.

În investigația de mai jos, Navalnîi descrie pas cu pas cum a adunat toate informațiile prezentate în investigație. Potrivit lui, trei dintre acești opt ofițeri mereu îl supravegheau când politicianul se afla în deplasare.

Mai multe detalii puteți afla în videoclipul de mai jos.

Vă amintim că incidentul cu otrăvirea lui Navalnîi a avut loc în data de 20 august, când criticul președintelui rus Vladimir Putin s-a simțit brusc rău în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind indus în comă.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franța și Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicație din partea Kremlinului, care însă neagă orice implicare.

Autoritățile ruse au efectuat atunci o investigație preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.

Ministerul de interne rus a declarat că Navalnîi suferă de pancreatită și din această cauză i s-a făcut rău la bordul avionului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente