Aleksei Navalnîi dezminte că ar suferi de pancreatită. Autoritățile ruse spun că el nu a fost otrăvit cu Noviciok

navalinîi-920×518

Ministerul de Interne rus spune că Navalnîi suferă de pancreatită cronică și că agravarea sănătății lui nu a fost generată de otrăvirea cu Noviciok. La rândul său, Aleksei Navalnîi susține că nu are probleme de sănătate de acest fel și declară că era absolut sănătos în ziua în care a zburat din Tomsk.

„Este ridicol. Ce fel de pancreatită? Ce va fi în continuare? Ei vor găsi în organismul meu lupus ca în serialul Doctor House? Anual, trec controlul medical și am păstrat analizele din anii precedenți. Cu toate acestea, în data de 20 august, eu am fost absolut sănătos”, a comentat Navalnîi decizia autorităților ruse.

Așa a reacționat opoziționistul la raportul Departamentului transport al Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei. Potrivit instituției, după mai multe studii repetate, medicii ruși ar fi descoperit pancreatita la politician și nu i-au putut confirma otrăvirea. Ministerul Afacerilor Interne mai susține că soția lui Aleksei Navalnîi, Iulia, ar fi spus medicilor ruși despre dietele soțului ei, scrie dw.com.

Vă amintim că incidentul cu otrăvirea lui Navalnîi a avut loc în data de 20 august, când criticul președintelui rus Vladimir Putin s-a simțit brusc rău în timpul unui zbor intern din Siberia către Moscova. Două zile mai târziu, el a fost transportat în Germania pentru tratament, fiind indus în comă.

Teste făcute în laboratoare separate din Germania, Franța și Suedia au ajuns la concluzia că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, iar liderii europeni au cerut o explicație din partea Kremlinului, care însă neagă orice implicare.

Autoritățile ruse au efectuat atunci o investigație preliminară, dar au spus că nu au găsit dovezi ale otrăvirii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente