BAC 2019: Lista celor 11 elevi cu 10 pe linie la examenele de bacalaureat

collage

Elevii care au obținut media „10” la  examenul de BACALAUREAT au fost invitați ieri, 27 iunie, la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și ai Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare. Ministra Liliana Nicolaescu-Onofrei i-a felicitat pe tineri pentru rezultatele remarcabile la examenul de Bacalaureat din acest an.

Elevii au fost provocați la o discuție mai puțin formală despre ce și cum ar fi bine să schimbăm în sistemul educațional.

Întrebați ce ar face dacă ar fi miniștri ai Educației, tinerii au răspuns că ar modifica curriculumul școlar, pentru ca disciplinele de studiu să devină mai atractive și mai interactive. E nevoie de mai puțină teoretizare, mai multă practică, mai multe activități extracurriculare și de un model mai flexibil de construire a programului de studii la liceu, pentru ca elevii să poată alege cu adevărat ceea ce îi pasionează mai mult.

Menționăm că, în conformitate cu rezultatele preliminare ale sesiunii de bază a examenului de Bacalaureat 2019, unsprezece elevi au obținut media 10.00.

# Cătălina Barbaroș, Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Florești

Image may contain: 1 person, smiling, outdoor

Așteptarea mereu e infernală, în special când e vorba despre așteptarea unor rezultate care ulterior ar putea să-ți schimbe cursul vieții. Din acest motive, tinerii sunt foarte emoționați, atunci când așteaptă rezultatele la bacalaureat. Cătălina Barbaroș este una dintre tinerii care au luat 10 pe linie la examene.

Cătălina Barbaroș și-a făcut studiile la Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Florești, profilul real. Tânăra a resimțit doar emoția a două examene de BAC, deoarece a reușit să obțină două note de 10 din oficiu. „Am fost scutită de examenul la Limba și literatura română, ca urmare a faptului că am obținut locul II la Olimpiada Republicană la această disciplină în acest an și de examenul la limba engleză, pentru care am susținut examenul TOEFL.”

Interviul cu Cătălina îl găsiți aici. 

# Adriana Buțcu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni, raionul Sîngerei;

(foto) Adriana Butcu, tânăra din Pepeni care a luat patru de zece la bacalaureat: „Nu m-am așteptat să am asemenea rezultate”

Adriana și-a făcut studiile la liceul „Alexandru Agapie” din Pepeni, raionul Sângerei. Tânăra a muncit mult pentru performanțele înregistrate în cadrul examenelor de bacalaureat, iar notele de 10 i-au recompensat nopțile adormite în fața cărților de istorie și literatură română. „Nu m-am așteptat să primesc 10 la toate examenele. Înainte de a afla rezultatele eram foarte îngrijorată, dar după ce le-am văzut, m-am bucurat enorm.”

Materialul integral cu Adriana îl vedeți aici. 

# Daniela-Patricia Covali, Instituția Publică Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din Chișinău

(foto) Daniela Covali, tânără cu patru de zece la examenele de bacalaureat: „Experiența este ceea ce rămâne, atunci când notele pierd din valoare”

Perioada examenelor de bacalaureat este una complicată pentru toți absolvenții claselor liceale. Daniela Covali este una dintre cei 11 tineri bravi, care au reușit să ia 10 pe linie la examenele de BAC. Tânăra a susținut doar două examene, dat fiind faptul că a fost premiată la olimpiada republicană la limba și literatura română și a luat cu brio Cambridge. Tânăra a absolvit liceul „Dante Alighieri” din Capitală.

Chiar dacă nu a avut stresul celor patru examene, Daniela recunoaște că avea mari emoții înainte de a-și vedea rezultatele. „M-am trezit foarte devreme și după ce am accesat platforma m-am bucurat mult. A fost ca o confirmare a efortului meu împreună cu cel al profesorilor. Le-am spus imediat părinților care s-au bucurat și mai mult”.

Interviul integral cu Daniela îl găsiți la acest link. 

# Elena Grosu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din mun. Ungheni.

(foto) Elena Grosu, unica elevă din Ungheni cu zece pe linie la examenele de bacalaureat: „Am îndrăznit să visez acest moment înainte”

Între vise și realitate, rezultatele examenelor de bacalaureat îi iau pe unii elevi prin surprindere, fie că e vorba despre note mai mici sau de note mai mari. Elena Grosu este una dintre cei 11 tineri perseverenți, care în sesiunea de bază 2019 au reușit să ia patru de 10 la examenele de BAC. Prin urmare, tânăra a devenit unica elevă din Ungheni căreia i-a reușit această performanță.

Chiar dacă pare rupt din filele unor filme fantastice pentru unii, Elena e convinsă că oricine depune multă străduință, reușește să atingă culmile la care aspiră. Tânăra absolventă nu a fost scutită de la vreun examen, prin urmare, le-a scris pe toate alături de colegii săi.

Mai multe detalii despre tânăra absolventă vedeți într-un material anterior. 

# Mihaela Eșanu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău

Image may contain: 1 person, standing and indoor

Visurile devin realitate dacă nu aștepți planetele să se alinieze perfect, ci depui mult efort și străduință. Este și cazul Mihaelei Eșanu, o tânără absolventă a liceului „Gheorghe Asachi” din Capitală, care a fost acceptată la Harvard înainte de a-și cunoaște notele la examenele de bacalaureat.

Mihaela este una dintre tinerii cu patru de 10 la examenele de bacalaureat. Tânăra a fost scutită de trei probe cu nota 10 din oficiu. Prin urmare, eleva nu a fost nevoită să se prezinte la examenele de BAC: de limba și literatura română, de fizică și de limba străină (franceză).

Interviul cu Mihaela îl vedeți aici. 

# Mihaela Lozan, Instituția Publică Liceul Teoretic „Dante Alighieri” din  Chișinău

Image may contain: 1 person, smiling, standing, ocean, sky, outdoor, nature and water

Fiecare absolvent, mai mult sau mai puțin aspiră la note mari la examenele de bacalaureat. Unii sunt mai modești în visurile sale, alții se conduc după ideea „totul, ori nimic”. Mihaela Lozan este un exemplu al perseverenței, pentru care 10 pe linie la bacalaureat, deși a fost o surpriză plăcută, a fost și o așteptare realizată.

Mihaela este absolventa liceului „Dante Alighieri” din Capitală. În sesiunea de bacalaureat 2019, tânăra a avut patru de 10 la examene. Mihaela a studiat la profilul umanist și a susținut cu brio trei discipline: limba și literatura română, istoria și examenul la alegere. Tânăra a fost scutită de examenul la limba italiană, pentru că a susținut examenul CELI, vara trecută.

Interviul cu Mihaela îl vedeți aici. 

# Nicolae Odagiu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Spiru Haret”  din Chișinău

(foto) „M-am așteptat la exerciții mai complicate”. Cunoaște-l pe Nicolae Odagiu, un tânăr cu 10 pe linie la examenele de bacalaureat

În fiecare an, numărul elevilor care au 10 pe linie la examenele de bacalaureat este în creștere. Dacă în 2018 am avut șase tineri cu patru de zece, anul curent, numărul s-a ridicat la 11. Nicolae Odagiu este unul dintre tinerii care a reușit să susțină cu brio examenele. Absolventul și-a făcut studiile la liceul „Spiru Haret” din Capitală.

Chiar dacă a avut emoții mari, Nicolae era sigur că va obține rezultatele cu care se va putea mândri. „Am trecut și peste examenul maturității. Eram sigur că voi avea rezultate bune, dar mă așteptam la un scenariu un pic mai modest.” În cele din urmă, în carnetul de note la rubrica: „reușita la examenele de bacalaureat”, tânărul va avea patru de zece.

Vedeți materialul aici. 

# Cvintilian Roșca, Instituția Publică Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din Chișinău

Înaripați și emoționați, atunci când își văd rezultatele la examenele de bacalaureat, mulți se prind în ideea „așteptări versus realitate”, când realitatea, de fapt, e mai dură decât frumoasele lor așteptări. În cazul lui Cvintilian Roșca, realitatea a întrecut așteptările, le-a întrecut în măsura perfectă, tânărul a obținut patru de 10 la examenele de bacalaureat.

Cvintilian Roșca a absolvit liceul „Miguel de Cervantes” din Capitală. Tânărul a susținut doar două examene, dat fiind faptul că a fost scutit cu nota 10 din oficiu de la alte două testări, deoarece a obținut locuri de frunte în cadrul olimpiadelor republicane la limba spaniolă și geografie. Proaspătul absolvent, elev la profilul umanist, a avut de susținut doar limba și literatura română și istoria.

Interviul integral cu Cvintilian îl găsiți aici. 

# Cristina Susanu, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Chișinău

(foto) „Sunt doar niște note”. Cunoște-o pe Cristina Susanu, absolventa cu patru de zece la examenele de bacalaureat

Emoții, stres, nervi și nopți albe. Așa caracterizează perioada examenelor de bacalaureat marea majoritate a absolvenților. Tinerii se trezesc la cinci dimineața sau nu dorm în noaptea în care urmează să apară rezultatele la „examenul maturității”. A fost și experiența Cristinei Susanu, absolventa Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Capitală, care la sesiunea de bacalaureat 2019 a reușit să obțină patru de zece.

În dimineața zilei de 26 iunie, înainte de a afla rezultatele, frica și incertitudinea au pus stăpânire pe Cristina, ulterior, aceste emoții s-au transformat în fericire. „Am fost plăcut surprinsă. Am primit multe felicitări din partea colegilor, rudelor, felicitări sincere, de care mă bucur foarte mult”.

Materialul cu proaspăta absolventă îl vedeți aici. 

# Alina Tarlapan, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți

Image may contain: 1 person, ocean, sky, close-up and outdoor

Pentru unii absolvenți, examenele de bacalaureat sunt o loterie, nu știi vreodată dacă extragi biletul norocos, pentru alții o recunoaștere a muncii depuse sistematic în toți cei 12 ani de liceu. Alina Tarlapan e una dintre tinerii care a luat 10 la toate examenele de bacalaureat, pentru că zi de zi e evitat scuzele și a găsit, în locul lor, mijloace, pentru a excela și a-și satisface propriile așteptări de la sine.

Alina este absolventă a liceului „Mihai Eminescu” din Bălți. În sesiunea de bacalaureat 2019, tânăra a fost scutită de la două examene, cu nota „10” din oficiu. Prin urmare, eleva nu s-a prezentat la proba de limbă franceză, deoarece obținuse certificatul DALF C1 și ulterior locul I la Olimpiada Republicană, și la proba de istorie, disciplina la solicitate, deoarece a luat locul III la Olimpiada Republicană.

Interviul cu Alina îl vedeți aici. 

# Ioana Vataman-Mărgineanu, Instituția Publică Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău

(foto) Ioana Vatamanu-Mărgineanu, tânăra care a luat patru de zece la BAC: „Îmi părea noroc pur sau imposibil”

Ioana Vatamanu-Mărgineanu este o tânără absolventă care își face studiile la liceul „Aristotel”, din Capitală. La sesiunea de bacalaureat 2019, Ioana a reușit să realizeze visul oricărui elev. Aceasta a obținut 10 pe linie la cele trei probe pe care le-a susținut, fiind scutită de una.

Stresați de rezultatele examenelor de bacalaureat mulți elevi nu dorm nopțile și verifică la fiecare 5 minute dacă acestea nu au apărut. Nu este și cazul Ioanei. Tânăra a aflat că are 10 pe linie în dimineața de după balul de absolvire, care a coincis cu frumoasa aniversare a zilei sale de naștere.

Interviul integral cu Ioana îl puteți găsi la acest link. 

Materialul se actualizează cu linkuri la materiale despre acești tineri bravi.

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente