(foto) Elena Grosu, unica elevă din Ungheni cu zece pe linie la examenele de bacalaureat: „Am îndrăznit să visez acest moment înainte”

collage

Între vise și realitate, rezultatele examenelor de bacalaureat îi iau pe unii elevi prin surprindere, fie că e vorba despre note mai mici sau de note mai mari. Elena Grosu este una dintre cei 11 tineri perseverenți, care în sesiunea de bază 2019 au reușit să ia patru de 10 la examenele de BAC. Prin urmare, tânăra a devenit unica elevă din Ungheni căreia i-a reușit această performanță.

Chiar dacă pare rupt din filele unor filme fantastice pentru unii, Elena e convinsă că oricine depune multă străduință, reușește să atingă culmile la care aspiră. Tânăra absolventă nu a fost scutită de la vreun examen, prin urmare, le-a scris pe toate alături de colegii săi.

3

„Îmi era cumva frică să nu rămân dezamăgită”

Era emoționată înainte de a vedea rezultatele la BAC. Toate emoțiile se datorau așteptărilor, pe care le avea de la sine însăși. „Îmi era cumva frică să nu rămân dezamăgită, dar s-a întâmplat așa ca notele să fie peste așteptările mele. Când le-am aflat eram pur și simplu eram fericită, cu greu mi-am venit să cred că sunt eu, unul dintre puținii elevi cu media 10. Am îndrăznit să visez acest moment înainte, dar nu m-am gândit vreodată că se poate transforma în realitate! Acum cred, visurile chiar se îndeplinesc”.

1

Tânăra spune că încă trăiește într-un vis frumos, atât de minunat, încât nu ar vrea să se trezească vreodată din el.

Elena spune că secretul notelor mari sunt obiectivele pe care ți le setezi și munca sistematică. În acest sens, tânăra a depus un efort constant pentru a obține succes. „Am învățat sistematic, profesorii, părinții, colegii nu au încetat să mă ajute, la rândul meu, nu am încetat vreodată să cred în forțele proprii. În general, examenele nu mi s-au părut foarte dificile, erau bine structurate și cunoscând bine disciplinele, nu am întâlnit dificultăți.”

Chiar dacă s-ar părea că elevii de 10 petrec toată ziua învățând, nu e chiar așa. Absolventa are o serie de activități, pe care obișnuiește să le facă în timpul liber. „Ador cărțile, citesc mult, îmi plac cărțile psihologice. Pe lângă aceasta, dedic mult timp organizațiilor de voluntariat, cred că așa putem face lumea mai bună.”2

„În curând, voi fi departe de tot ce numesc «casă»”

Vara de după examenele de bacalaureat, Elena și-a propus să o petreacă alături de cei dragi. „Vrea ca timpul rămas din această vară să-l petrec alături de prieteni și familie, poate sună banal, dar tare îmi doresc asta, pentru că în scurt timp încep viața de studentă, voi fi departe de tot ce numesc «acasă».”4

Absolvenților care urmează să susțină examenele anul viitor, Elena le sugerează să învețe, deoarece în așa mod, examene nu se transformă în teroare sau coșmar, ci rămân a fi o recunoaștere a capacităților acumulate. „Coordonați-vă emoțiile, astfel încât ele să fie constructive, fi-ți responsabili și conștienți că viitorul e în mâinile voastre. Atunci când ai un scop bine definit, apare și inevitabil motivația de a învăța și de a obține un rezultat frumos!”

Taguri: #BAC 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente