(video) Un tânăr din Chișinău a fost reținut cu pastile Ecstasy în valoare de 80 mii de lei

ex-f

Un tânăr de 27 de ani, domiciliat în mun. Chișinău, specializat în comercializarea substanțelor psihotrope de tip ecstasy în proporții deosebit de mari pe teritoriul țării, a fost reținut.

Timp de o lună, forțele de ordine au documentat activitatea bărbatului. Acesta, introducerea prin contrabandă din Olanda pe teritoriul Republicii Moldova, substanțele narcotice, fiind tăinuite în timpul controlului vamal, ulterior fiind comercializate intermediarilor și consumatorilor.

De asemenea, ofițerii de investigații au efectuat o achiziție de control fiind procurate de la suspect 20 de pastile ecstasy, acțiune prin care a fost probată realizarea drogurilor de către acesta.

În urma măsurilor de investigații întreprinse în municipiul Chișinău, suspectul a fost reținut în timp ce se afla la volanul unui automobil.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate în automobil, au fost depistate, ridicate și sigilate 304 de pastile ecstasy, ascunse în interiorul unui borcan plasat în portbagajul automobilului. Totodată, asupra persoanei reținute a fost depistată și o legitimație de colaborator al Poliției, falsificată, care era utilizată de multe ori în scopul camuflării activității criminale ale acestuia.

Valoarea estimativă a drogurilor sechestrate este de 80 000 de lei. O pastilă ecstasy din categoria celor depistate este comercializată la prețul de 250 de lei.

Persoana reținută își recunoaște vina, conlucrează cu organul de urmărire penală, fiindu-i aplicată măsura preventivă sub forma de arest la domiciliu. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Acest tip de drog este în special consumat în rîndul tinerilor fiind răspîndite prin cluburile de noapte și locurile de agrement.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente