(foto, video) Droguri din străinătate vândute în cluburile din Chișinău. Cinci tineri au fost reținuți

2_16

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, membri ai unei grupări specializate în introducerea prin contrabandă și comercializarea drogurilor de tip ecstasy și amfetamină au fost reținuți de poliție ca urmare a acțiunilor de investigare în perioada lunilor februarie – martie, ale angajaților Direcției Antidrog în comun cu Procuratura sectorului Buiucani.

În cadrul investigațiilor, oamenii legii au stabilit că drogurile erau aduse din Bulgaria și Olanda, iar activitatea infracțională a grupului era desfășurată atât în mun. Chișinău, cât și pe întreg teritoriul Republicii Moldova, prin intermediari.

De asemenea, drogurile erau răspândite prin cluburile de noapte și locurile de agrement. Astfel, un gram de amfetamină era realizat la prețul mediu de 400-450 de lei, iar o pastilă ecstasy din categoria celor depistate era vândută cu 150 – 250 de lei.

7_5

În rezultatul măsurilor întreprinse, la 4 martie curent, în municipiul Chișinău, a fost reținut un membru al grupării, de 33 de ani. În urma percheziției efectuate în automobilul personal, de model „VW Pasat”, au fost ridicate și sigilate 50 de pastile de ecstasy, ascunse în interiorul unui borcan cu supliment alimentar pentru sportivi.

Ulterior, persoana reținută, exprimându-și acordul de colaborare cu organul de investigație, a efectuat sub controlul ofițerilor de poliție livrarea controlată a pastilelor depistate către destinatar, persoană care se ocupa cu realizarea drogurilor pe teritoriul raioanelor din regiunea de nord a RM.

11_4

Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au reținut încă trei membri ai grupului, care răspândeau drogurile din Chișinău către realizatori.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, domiciliați în raionul Briceni și municipiul Chișinău, polițiștii au ridicat 11 pliculețe cu aproximativ 50 gr de amfetamină, 27 de comprimate de ecstasy, 13 200 de lei, 250 de euro, bani proveniți din realizarea drogurilor, un aparat artizanal sub formă de tub destinat pentru consumul substanțelor narcotice. Valoarea estimativă a drogurilor sechestrate este de 45 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

3_15

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente