(foto,video) Captură record de ecstasy, în valoare de 9,8 milioane de lei

dsc_0163
Foto: PC: IGP

Forțele de ordine au înregistrat o captură uriașă de pastile ecstasy, în valoare de 9, 8 milioane de lei, fiind cea mai mare captură din Moldova. Cele 56 mii de pastile de esctasy, au fost aduse din Olanda și introduse ilegal în țară.

Filajul a avut loc timp de 7 luni, iar pe 28 noiembrie, curent, polițiștii au organizat un flagrant, pe traseul Râșcani-Bălți. În urma verificării automobilelor de model „Mercedes-Vito” și „Citroen-Berlingo” au fost depistate 8 pachete de praf de spălat, în interiorul cărora, erau camuflate pastile ecstasy. Drogurile erau transportate de doi cetățeni, de 37 și 38 de ani, ambii originari din orașul Soroca, unul dintre ei fiind anterior judecat pentru furt și huliganism.

Interogaţi, bărbații au comunicat că au fost în orașul Amsterdam, Olanda şi au primit pachetele cu praf în care erau ascunse pastilele de ecstasy şi trebuiau să le transporte în orașul Soroca. Suspecții fac parte dintr-o grupare care se ocupă cu traficul internațional de substanțe narcotice și psihotrope în proporții deosebit de mari pe ruta Olanda-Republica Moldova-Federația Rusă. Conform datelor deținute de poliție, membrii grupării întroduceau pastilele în RM, apoi le depozitau la diferiţi membrii a grupării criminale din orașul Soroca, iar prin alţi curieri le transportau în Federaţia Rusă pentru realizare.

La moment, bărbații se află în arestul poliției. Cazul este în continuare cercetat pentru stabilirea persoanelor implicate, cât și schema de întroducere ilegală a pachetelelor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației, persoanele culpabile de ”Circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”și ”Contrabandă”, riscă închisoare de până la 15 ani.

 

PC: IGP
PC: IGP
PC: IGP
PC: IGP
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente