(video) Un bărbat a încercat să introducă în țară 64 kg de hașiș

drog2
Foto: PC: Inspectoratul General al Poliției

La 30 decembrie, la Postul Vamal, a fost reţinut un membru al unui grupări, de 30 de ani, locuitor al raionului Ialoveni, care transporta într-un loc special amenajat din interiorul rezervorului automobilului, circa 64 kg. de haşiş.

Tot în aceeași zi, forțele de ordine , în satul Piatra Albă, raionul Ialoveni, la domiciliu a fost reținut un alt membru al grupării, de 35 de ani. Ulterior, bărbatul, trebuia să primească cele 64 kg de haşiş. Efectuând percheziții la domiciliul, polițiștii au depistat 33 pastile ecstasy și circa 100 grame de haşiş, cât şi echipament pentru consumul drogurilor.

Conform informației deținute de poliție, membrii grupării făceau parte dintr-o rețea internațională specializată în trafic ilicit de droguri care prin intermediul complicilor o transportau din Spania în Moldova.

Pe teritoriul țării, substanțele narcotice erau depozitate în încăperi special amenajate (garajuri închiriate). Destinația finală a acestor droguri era traficarea lor spre Federația Rusă, în scopul realizării la un preţ de 10 – 15 dolari SUA per gram. Pe piața neagră prețul substanțelor narcotice ridicate se estimează la un preţ de aproximativ 8 milioane lei.

Amintim, că în luna iunie 2013, au fost reținuti alți trei membri activi ai aceleiași grupări criminale, care transportau circa 10 kg de hașiș din Spania în republica Moldova prin intermediul firmei ce prestează servicii de transportare a coletelor. Drogurile ascunse în căldările cu vopsea urmau să fie transportare şi comercializare în Federația Rusă.

Conform legislației, persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare”, riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente