„Zero grade”: 78 șoferi depistați în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică

15433
Foto: PC: turnulsfatului.ro

În acest weekend, Inspectoratul Național de Patrulare a desfășurat pe întreg teritoriul țării un șir de măsuri de depistare și disciplinare a șoferilor în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică cu genericul „Zero grade”.

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de către angajații INP au fost documentați 78 șoferi pentru conducerea autovehiculului în stare de ebrietate alcoolică, dintre care 2 persoane – sub influența substanțelor narcotice, iar altele 2 au refuzat să fie supuse testului de alcoolemie. La fel, de către inspectorii de patrulare pedestră în Chișinău au fost reținuți 4 cetățeni care, la văzul poliției, au aruncat jos un pachețel din polietilenă cu masă verde de origine vegetală cu miros specific asemănător cu marijuana.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost întocmite 1.208 procese-verbale contravenționale cu privire la încălcarea Regulamentului Circulației Rutiere, iar 19 unități de transport au fost reținute la parcarea cu plată. Acțiunea „Zero grade” cu elemente constitutive ale operațiunii speciale „Alcool/drog” se desfășoară periodic în toată țara cu scopul de a depista și contracara consumul de alcool și droguri la volan.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă conducătorii auto să dea dovadă de maximă prudență la volan, să evite oboseala și consumul de alcool la volan, să respecte limita de viteză și să-și cupleze centura de siguranță.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente