Sentință prea blândă pentru un tânăr ce a violat o minoră

Photoxpress_19233005-1024×554
Foto: PC: marykarmstrong.com

Procuratura raionului Teleneşti va contesta sentința aplicată unui bărbat, care în vara acestui an, s-a dat drept poliţist şi a violat o minoră.

Potrivit Procuraturii Generale, cazul a avut loc în luna iunie curent, când aflându-se în stare de ebrietate alcoolică, inculpatul a ademenit o minoră de 8 ani, pe imașul din apropierea satului, căreia i s-a prezentat ca fiind angajat al poliției. În continuare, prin amenințarea cu moartea, a răpit copila, târând-o într-o carieră de nisip de pe malul râului Răut, unde a violat-o.

Individul, în vârstă de 26 de ani, a fost reținut a doua zi, iar în cadrul audierilor şi-a recunoscut vina. Potrivit procurorilor, acesta este căsătorit şi are la întreținere un copil minor.

Recent, inculpatul a fost condamnat pentru trei capete de acuzare, printre care: răpirea unei persoane, viol şi acțiuni violente cu caracter sexual, fiindu-i stabilită o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 13 ani.

Procurorii au solicitat condamnarea făptuitorului la 23 de ani de detenție cu încasarea în folosul părții vătămate a unui prejudiciu de 80 mii de lei, motiv pentru care vor contesta sentinţa aplicată de către instanța de judecată, pe care o consideră prea blândă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente