A avut loc Olimpiada Republicană la Biologie. De ce nu s-au ales elevii învingători

10329232_998106523609238_80184517826688981_n

Circa 160 de elevi ai claselor a IX-a – a XII-a, din 33 de raioane, precum și din municipiile Chișinău, Bălți și Tiraspol și-au demonstrat cunoștințele și competențele practice în domeniul biologiei. În perioada 17-20 martie 2016, la Chișinău, s-a desfășurat Olimpiada Republicană de Biologie, ediția a 52-a.

Potrivit șefului adjunct al Direcției învățământ preuniversitar, Mariana Goraș, participanții la concurs au parcurs două etape. După susținerea probei teoretice, care a avut loc în incinta Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din municipiul Chișinău, cei mai buni concurenți au fost admiși la proba practică, desfășurată la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”. În total, la etapa practică a olimpiadei au participat 40 de elevi din clasele a X-a – a XII-a. Tinerii au realizat sarcini în patru laboratoare și în patru domenii ale biologiei.

Prin decizia Consiliului Olimpic Republican, la proba de baraj, ce urmează să fie organizată pe data de 9 aprilie 2016, au fost admiși toți elevii claselor a X-a – a XII-a, care au obținut premii de gradul I, II , III și mențiuni.

Ca rezultat al probei de baraj, va fi selectat lotul olimpic național, compus din patru elevi cu cele mai înalte rezultate, care va participa la Olimpiada Internațională de Biologie, în luna iulie curent, în Vietnam.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente