(video) Tragedia din Spania: O studentă de 24 de ani din Iași a decedat în accident

gethumb.details

O studentă din România se numără între cei 14 studenți care au decedat în Spania după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. Informaţia a fost confirmată de poliţia din Barcelona. Fata era studentă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Tânăra din România care a murit după ce a fost implicată într-un grav accident petrecut în Spania urma cursurile Facultăţii de Geografie şi Geologie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Veronica Matcovici se numără printre victimele accidentului rutier din Spania în care un autocar cu studenţi străini care beneficiau de burse Erasmus în Spania s-a răsturnat. Cel puţin 14 persoane au decedat şi 43 au fost rănite.

Potrivit unui comunicat de presă al universităţii, tânăra avea 23 de ani şi era studentă în anul I de master la Facultatea de Geografie şi Geologie.

„Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi anunţă cu profundă îndurerare că una dintre studentele sale şi-a pierdut viaţa în accidentul de autocar ce a avut loc duminică, 20 martie 2016, în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona din Spania. Studenta avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie şi Geologie şi, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona”, se arată în comunicat.

Veronica Matcovici urma masterul de Turism şi Dezvoltare Regională în limba franceză. Tânăra absolvise licenţa în cadrul aceleiaşi facultăţi ieşene. Ieşeanca fusese eleva Colegiului Naţional. Ea participase la olimpiada naţională de geografie.

„Studenta urma cursurile facultăţii noastre în anul I de master şi beneficia de o bursă Erasmus în Spania”, a arătat profesorul Constantin Rusu, de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Studenta se caracteriza pe o platformă online de călătorii drept o persoană optimistă, mereu în căutare de noi prieteni şi locuri pe care să le descopere. „Sunt o persoană optimistă şi o visătoare care caută să descopere locuri şi oameni noi.”

Accidentul în care a murit tânăra ieşeancă s-a petrecut duminică dimineaţa pe autostrada A7, în apropierea oraşului Frefinals, la jumătatea drumului între Valencia şi Barcelona. Autocarul transporta 60 de studente din programul Erasmus, din 19 ţări, printre care Spania, Marea Britanie, Franţa, Bulgaria, Germania, Turcia şi Ucraina.

Poliţia spune că şoferul a pierdut controlul, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism, care rula regulamentar. Circulaţia a fost blocată mai multe ore.

Şoferul autocarului a fost reţinut şi se află la un post de poliţie în oraşul Tortosa. Condiţiile meteorologice erau favorabile în momentul accidentului, iar o anchetă a fost demarată cu privire la circumstanţele în care a avut loc tragedia. Șoferul a trecut testele de alcoolemie şi droguri care i-au fost administrate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente