Stabilit! Iată cine sunt elevii câștigători ai Olimpiadei Republicane de Matematică

MIHAIL-ŢARIGRADSCHI-Matematică-informatică

Cea de-a 60-a ediție a Olimpiadei Republicane de Matematică și-a desemnat câștigătorii. La ediția din acest an au participat peste 244 de elevi din clasele a VI-a – a XII-a de la diverse instituții de învățământ din 33 de raioane și din mun. Chișinău, Bălți, Tiraspol, UTA Găgăuzia.

Probele de concurs au avut aloc sâmbătă și duminică, 27-28 februarie, la Liceul „M. Kogălniceanu” din municipiul Chișinău, iar ceremonia de premiere a învingătorilor s-a desfășurat luni, 29 februarie, în incinta aceluiași liceu.

Astfel, locul I a fost obținut de elevii Mihai Spinei (clasa a VII-a), Mihai Lavric (clasa a VIII-a), Mihai Borş (clasa a VIII-a), Alic Ciumeico (clasa a IX-a), Otilia Don (clasa a X-a), Mihail Ţarigradschi (clasa a XII-a). Vedeți mai jos rezultatele complete.

Precizăm că elevii care au obținut premiile I, II și III vor participa la Olimpiada Balcanică de Matematică (pentru seniori), Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori și la Olimpiada Internațională de Matematică preconizată pentru luna iulie în Hong Kong.

În total, Republica Moldova are 242 de medalii și 46 de mențiuni de onoare, dintre care 23 de aur, 62 de argint și 157 de bronz.

castigatorii

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente