Olimpiada Republicană de Fizică: Cine va purta faima țării noastre în lume în acest an?

orfizicaf3_0

Ediția din acest an a Olimpiadei Republicane de fizică a întrunit 150 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a de la diverse instituții de învățământ din 30 de raioane și din mun. Chișinău și Bălți.

La festivitatea de deschidere, care a avut loc pe 4 martie în sala de Conferințe a Bibliotecii Științifice Centrale a Academiei de Științe a Moldovei au participat: Valeriu Canţer, academician, președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, președintele Societății Fizicienilor din Moldova, președintele de onoare al Consiliului Olimpic la Fizică; Anatolie Sidorenko, membrul corespondent al AŞM, directorul Institutului de Inginerie Electronică și Nanotehnologii „D. Ghiţu”, Valentina Nicorici, doctor, conferențiar universitar, decanul Facultății de Fizică și Inginerie, Universitatea de Stat din Moldova, Igor Evtodiev, doctor hab., conferențiar universitar, Facultatea de Fizică și Inginerie, Universitatea de Stat din Moldova, președintele Consiliului Olimpic Republican de Fizică.

img_3093

 

Oaspeții au rostit mesaje de felicitare și încurajare adresate elevilor, menționând în același timp importanța fizicii la etapa actuală, atât la nivel mondial, cât și pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Festivitatea inaugurală a fost anticipată de o expoziție de inventică a tinerilor fizicieni, la care au participat cu proiecte elevi din Chișinău, Soroca, Fălești și Ungheni. Probele de concurs și festivitatea de premiere s-au desfășurat, respectiv, sâmbătă, duminică și luni, 5-7 martie, la Universitatea de Stat din Moldova.

Elevii care au obținut premiile I, II și III au participat, suplimentar, la proba de baraj, în baza rezultatelor căreia va fi selectată echipa națională, care va participa la Olimpiada Internațională de Fizică 2016, preconizată pentru luna iulie la Zurich, Elveția.

Vedeți mai jos rezultatele Olimpiadei:

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente