Circa 170 de elevi participă la Olimpiada Republicană la Chimie. Când vor fi anunțați câștigătorii

http://www.dreamstime.com/stock-photos-biology-chemistry-physics-image26975213
Foto: http://www.dreamstime.com/stock-photos-biology-chemistry-physics-image26975213

Circa 170 de elevi din clasele a-IX-a – a XII-a din toată Republica se vor întruni în perioada 10-12 martie în cadrul celei de-a 53-a ediții a Olimpiadei republicane la chimie, care a fost precedată de competițiile de nivel local.

Deschiderea solemnă a Olimpiadei va avea loc astăzi, 10 martie, cu începere de la ora 16.30, în incinta Universității de Stat din Moldova (sala Senatului). Probele teoretice se vor desfășura la 11 martie curent în sala de lectură a aceleiași universități, tot aici, urmând pe 11 martie, turul experimental. Închiderea Olimpiadei și premierea laureaților este planificată pentru 12 martie curent, ora 16.00, sala de lectură (etaj II, USM). Elevii învingători și profesorii acestora vor beneficia de premii bănești din partea Ministerului Educaţiei.

„Interesul faţă de chimie este în creștere, datorită faptului că învingătorii la Olimpiada republicană de chimie, ca și la alte discipline academice, se bucură de avantaje la bacalaureat și de premii, dar și grație eforturilor profesorilor de chimie din liceele republicii”, a menționat vicepreședintele juriului, Nadejda Velișco, șef al Direcției învățământ superior și dezvoltare a științei, Ministerul Educației.

În acest an, lotul olimpic la chimie va participa la două Olimpiade internaționale: la Moscova, Federația Rusă (în perioada 2-8 mai) și la Tbilisi, Georgia (în perioada 20-29 iulie).

În ultimii 25 de ani, elevii noștri au obținut 63 de medalii și premii: inclusiv patru medalii de aur, trei de argint, 35 de bronz, 20 de mențiuni de onoare. În anul 2004, Republica Moldova a fost gazda celei de-a 38-a ediții a Olimpiadei Internaționale la Chimie „D. Mendeleev”.

Anul trecut elevii din țara noastră au obținut trei medalii de aur și bronz la olimpiadele internaționale de chimie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente