Rezultate: Au fost desemnați câștigătorii Olimpiadei Republicane de Ecologie

10998857_804912232928669_2714562746257055170_n-620×349

În perioada 26 – 27 februarie 2016, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc”, mun. Chișinău, a fost desfășurată Olimpiada Republicană de Ecologie, ediția a XIX-a. La Olimpiadă au participat 60 de elevi din clasele a IX-a – a XII-a, din 24 raioane ale țării și municipiile Bălți și Chișinău. Au fost susținute 30 de proiecte pe diverse teme ecologice.

Locul I a fost obținut de Lapp Tudor (clasa a X-a) de la liceul „M. Marinciuc”. Pe locul II s-a situat echipa de elevi reprezentată de Gânju Dimitrie și Petraru Sabina.

Olimpiada Republicană de Ecologie oferă participanților învingători posibilitatea de a reprezenta Republica Moldova la concursuri internaționale. În anul 2015, elevii noștri s-au întors de la Olimpiada Internațională de Ecologie din Amsterdam, Olanda, cu două medalii de bronz.

Amintim că anual, conform planului de activitate al Ministerului Educației și în colaborare cu Ministerul Mediului, se organizează ore ecologice. În scopul marcării diferitelor date importante pentru domeniile ecologiei, au loc seminare republicane pentru profesori la disciplina opțională „Educația ecologică” în instituțiile de învățământ preuniversitar, profesional și mediu de specialitate, ce orientează școala spre acțiuni constructive ale tinerilor generații în vederea utilizării raționale a resurselor naturale, ameliorării mediului, conservării biodiversității pentru generațiile viitoare, promovării surselor energetice de alternativă. Anual, în perioada martie-aprilie, în toate instituțiile de învățămînt preuniversitar se desfășoară „Bilunarul ecologic”.

premianti

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente