(foto, video) Fără cărți și caiete. Elevii din România pot învăța unele materii școlare cu ajutorul experimentelor

casa-experimentelor-00-700×525
Foto: Photo Credit: greatnews.ro

Primul centru științific în care elevii pot învăța, gratuit, cu ajutorul experimentelor, s-a deschis la începutul acestui an la București. Aici, fizica, matematica, chimia sau biologia se transformă în cursuri practice.

În primul centru ştiinţific din România, elevii pot învăţa chimia, biologia sau fizica prin experimente. Cum se formează fulgerele, electricitatea sau magnetismul sunt întrebări la care copiii găsesc singuri răspunsul în laboratorul modern, relatează digi24.ro.

Elevii care deja au vizitat centrul științific se arată impresionați, declarând că învață lucruri utile, jucându-se.

Photo Credit: digi24.ro
Photo Credit: digi24.ro

Gabriela Ionescu, preşedinte de proiect: „Am avut elevi de liceu care la teorema lui Pitagora au rămas pur şi simplu amuţiţi. De ce? Pentru că au zis „wow, e prima oară când înţeleg principiul acestei teoreme. Îl văd de data asta şi l-am înţeles şi mai bine”. Dincolo de joc, punându-şi întrebări „de ce se întâmplă lucrul acesta?”, copiii află şi cunosc mai multe. Ei vor învăţa despre elemente din zona de acustică, optică, mecanică, electricitate, magnetism, matematică”.

Patul fachirului este unul dintre cele mai îndrăgite experimente. Copiii sunt aşezaţi pe un pat cu 2.000 de cuie.

Photo Credit: Faceook/Casa Experimentelor
Photo Credit: digi24.ro
Photo Credit: digi24.ro
Photo Credit: digi24.ro


„Casa experimentelor” este un proiect al ONG-ului Asociația pentru Formare, care are ca scop formarea oamenilor responsabili prin motivare, atitudine și resurse pentru excelență. Printre obiectivele asociației se numără dezvoltarea capitalului uman (copii, tineri și adulți) pentru a deveni competitivi pe piața forței de muncă, promovarea valorilor sociale, a drepturilor omului, eliminarea discriminării de orice fel și organizarea unor activități de educație complementară școlii tradiționale, care să valorizeze potențialul fiecărui copil.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente