Studenții de la ULIM au participat la un colocviu internațional desfășurat la Bruxelles

1-diplome

Un grup de studenți și cadre didactice de la Catedra Relații Internaționale, Științe Politice și Istorie din cadrul Universității Libere Internaționale din Moldova au participat la un colocviu internațional, desfășurat la Universitatea „Vrije” din Bruxelles. Evenimentul face parte din activitățile Proiectului european (TEMPUS) „Innovating Teaching and Learning of European Studies” (INOTLES), finanțat de UE.

Potrivit site-ului universității, colocviul de la Bruxelles a întrunit studenți și profesori de la mai multe universități din instituțiile partenere din statele UE și cele ale Parteneriatului Estic – Olanda, Belgia, Marea Britanie, RM, Georgia și Ucraina. Cele trei zile de colocviu au încununat activitățile comune ale profesorilor și studenților din cadrul cursului inter-universitar on-line, predat și la ULIM – Instituțiile și luarea deciziilor în UE.

„Studenții noștri, alături de colegii lor din străinătate, au simulat discutarea unei probleme cu care se confruntă statele membre ale UE și au beneficiat de o vizită la Parlamentul European, unde au urmărit o lecție despre legislativul european. În ultima zi de aflare la Bruxelles, au vizitat Comisia Europeană și s-au întâlnit cu unul dintre funcționarii acesteia. La finalul întrunirii, tinerii au fost la ceremonia de înmânare a diplomelor de participare a cursului menționat.

INOTLES favorizează cooperarea partenerilor din spațiul Parteneriatului Estic și a centrelor universitare de excelență din UE, cunoscute pentru performanțele în domeniul metodelor de predare și este preconizat pentru a contribui la reformarea curriculară și modernizarea învățământului superior în Georgia, Moldova și Ucraina, prin implementarea metodelor inovative de predare/învățare (incluzând e-learning, învățarea bazată pe probleme etc.) în cadrul cursurilor programelor de masterat în studii europene”, menționează Ludmila Coadă, coordonatoarea proiectului la ULIM.

Studenții și profesorii ULIM vor participa în iunie 2016, la sesiunea finală din cadrul proiectului INOTLES, care se va desfășura la Universitatea Națională – Academia „Mohila” din Kiev, Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente