Recomandări de evenimente pentru 28 februarie, ultima duminică din această iarnă

DH.FreedomState.2
Foto: Photo Credit: pinterest.com

Primăvara se apropie rapid, iar acesta este încă un motiv să ne petrecem timpul frumos și distractiv. #diez ți-a pregătit cele mai colorate evenimente la care să mergi în ultima zi de duminică a acestei ierni.

#1. Târgul fetelor (ediția a IV-a)

Photo Credit: Facebook/Tirgul Fetelor

Ai multe haine, accesorii, încălțăminte uitate pe rafturi? Participă la Târgul Fetelor, ediția a IV. Acolo, vei avea posibilitatea să vinzi și să cumperi haine bune, la prețuri accesibile. Fetele vor pune în vânzare încălțăminte, accesorii, haine, cosmetică, hand-made și multe alte lucruri. Târgul va avea loc între orele 10:00 – 16:00, iar ca locație va fi restaurantul Golden Lion, Green Holl ( sala mare) adresa bd. Moscova 17/3. Pentru cumărători intrarea este gratuită. Mai multe detalii găsiți pe Facebook.

 

#2. UpGrade #8: Ce fac pentru a mă dezvolta și cum contribui la dezvoltarea educației

Photo Credit: Facebook/UpGrade în Educaţie‎

Fiecare dintre noi are un bagaj unic de cunoștințe și experiențe. Mai puțin contează dimensiunea acestui bagaj, mult mai important este ce am învățat din ceea ce ni s-a întâmplat. Din când în când avem nevoie să ne întoarcem spre noi, să ne analizăm bagajul și să vedem cu ce ne-am ales până în acest moment și cu ce vrem să mergem mai departe. La Întâlnirea UpGrade #8 putem vedea ce avem de învățat de la noi înșine, de la alții și cu ce din acest bagaj putem contribui la dezvoltarea educației (acasă, la școală, în societate). Aici, vor fi discuții despre ce face fiecare dintre noi pentru a se dezvolta ca personalitate, ca profesionist. Vei avea parte și de exerciții de autocunoaștere și dezvoltare personală, după care de discuții despre cum fiecare poate contribui la dezvoltarea educației. Evenimentul va avea loc la Cafeneaua Queen of Cofee (bd. Ștefan cel Mare, 159), cu începere de la orele 12:00. Pentru participare, este necesar să completezi un formular.

 

#3. Schimb de cărți. Împăratul muștelor.

Photo Credit: Facebook/Veronica Zubcu‎

Un grup de copiii, îndrăgostiți de carte, după multe certuri și dezbateri, au decis că a venit timpul să citească incredibila parabolă scrisă de William Golding – „Împăratul muștelor”. Totodată, aceasta este prima carte din Book Challenge-ul setat de grupul Offline Schimb de Carte pentru anul 2016. Deci, în ce categorie va fi plasată cartea: o instorie de groază ori de aventură? Asta e întrebarea! Evenimentul se va începe de la orele 16:00 și va avea loc la  Str. 513 (Bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, 79).

 

#4. Concert The Best of Zdob și Zdub. Primăvara vine-n țară!

Photo Credit: Facebook/Zdob și Zdub

În timp ce undele gravitaționale vibrează prin Univers, la noi, în Moldova, cele mai bune vibrații sunt hiturile Zdubilor! Pe 28 februarie, ora 19:00, dezbrăcăm cojoacele de iarnă și intrăm în primăvară cu un concert „The best of Zdob si Zdub” la Atrium Concert Hall (str. Albișoara, 4). Primăvara vine-n țară! În ziua concertului, prețul unui bilet va fi de 300 lei.

 

#5. Spectacolul „Chirița în provincie”

Photo Credit: Facebook/TEI

Considerat cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova, „Chirița în provincie”, de fiecare dată, umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 20 de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. Rolul Chiriței este jucat de Valeriu Pahomi. „Chirița în provincie” are mare succes și peste două decenii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge. La sfârşit, veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veţi fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase. Spectacolul va începe la ora 18:30 și va dura două ore și 15 minute (cu pauză).

 

#6. Spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc”

Photo Credit: Facebook/Mirella Nuța

Tentativele de suicid ale arhitectului Mihai Stănculescu, refuzat de femeia pe care o iubea, Bella, îl aduce pe acesta la un sanatoriu de boli nervoase. Medicii sanatoriului condus de doctorul Omu propun o soluţie mai puţin obişnuită, aceea de a i-o prezenta pacientului pe Ana, sora geamănă a femeii pentru care era gata să-şi ia viaţa, ca fiind chiar „originalul”. Viaţa lor se complică atunci când Ana se îndrăgosteşte de tânărul arhitect. Pe cine va alege Mihai? Pe Bella, cântăreaţa de cabaret, o fire rece, într-o continuă fugă între reprezentaţiile artistice, sau pe Ana, asistenta medicală echilibrată şi blândă? Aflați răspunsul urmărind spectcolul „Iată femeia pe care o iubesc” de Camil Petrescu în regia Danielei Burlaca. Acesta va fi pus în scena Teatrului Studio „Geneza Art” (Str. Alexei Mateevici, 109/1), începând cu ora 18:30. Prețul unui bilet este de 100 de lei.

 

#7. „Zoolander 2” la Cinema Patria

După 15 ani, talentele lui Derek (Ben Stiller) și ale lui Hansel (Owen Wilson) sunt din nou necesare! De data aceasta, pentru a-l împiedica pe maleficul Mugatu (Will Ferrell) să distrugă… lumea! Alături de ei vor fi Olivia Munn, Benedict Cumberbatch, Penelope Cruz, Kristen Wiig, dar și Justin Bieber, Kanye West și frumoasa noastră româncă, Mădălina Ghenea! Orele proiecții peliculei poți vedea pe Patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente