(foto) Costumul național de la recepția prezidențială de la Tallinn. Vezi cine l-a purtat

2
Foto: Photo Credit: elu24.postimees.ee

Secretarul II al Republicii Moldova în Estonia, Tatiana Gândea, a impresionat prin ținuta sa la recepția prezidențială dată la Tallinn cu ocazia Zilei Independenței Estoniei. Aceasta a ales să poarte un costum cu elemente tradiționale, care a stârnit interesul oaspeților prezenți la ceremonie.

Codul vestimentar de la acest eveniment presupune fracul, costumul de culoare închisă, decoraţii sau costumul naţional. Astfel, secretarul II în Estonia a ales să poarte un costum care ne reprezintă: „Activând într-o misiune diplomatică a Republicii Moldova, consider important să promovez valorile naţionale şi producătorii autohtoni. Trebuie să vorbim lumii despre oamenii noştri şi tradiţiile noastre”, a mărturisit aceasta.

Costumul purtat este o producţie a designerului vestimentar autohton Alina Bradu. Nu a fost cusut la comandă, ci a fost procurat la propria rugăminte de către părinții secretarului din magazinele din Moldova. „A fost alegerea mea combinaţia respectivă a iei, fustei şi a brâului”, ne-a supus doamna  însărcinată cu afaceri a.i..

 

Photo Credit: elu24.postimees.ee
Photo Credit: elu24.postimees.ee

Costumul a fost apreciat de cei prezenţi la eveniment. Mai mulți oaspeți au fost curioşi să afle semnificația motivelor redate pe ie şi pe fustă care erau diferite după forma grafică şi căror regiuni ale Republicii Moldova le sunt caracteristice.

Secretarul II ne-a comunicat că, deși este pentru prima dată când participă la un asemenea eveniment, promovarea costumului naţional nu este o experienţă nouă pentru ea. Aceasta l-a îmbrăcat de nenumărate ori la evenimente culturale de promovare a Republicii Moldova în Estonia. De asemenea, l-a purtat la festivaluri internaționale, căci este membră a unui ansamblu de dans.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente