Savurează muzica clasică la un eveniment marca Moldo Crescendo „O seară de violoncel și pian”

collage
Foto: PC: colaj #diez

În cadrul stagiunii 2015-2016 de la Sala cu Orgă va avea loc un eveniment marca Moldo Crescendo „O seară de violoncel”, susținut de Radu Croitoru și invitatul din România, pianistul Iulian Ochescu, pe data de 10 octombrie, la ora 19:00.

Cei doi s-au cunoscut la Universitatea Națională de Muzică din București, unde își fac studiile și au decis să delecteze publicul de la Chișinău cu muzica lui Enescu, Ligeti și Shostakovich.

 

unnamed (6)

Radu Croitoru s-a născut la Chișinău, mama lui fiind violonistă. A decis să meargă pe urmele ei, cântând muzică clasică, dar la violoncel. A studiat la Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” cu Prof. Bella Savici, iar anul acesta și-a terminat studiile la UNMB la clasa vestitului profesor Marian Cazacu. Este premiat la numeroase concursuri naționale și internaționale, membru al ansamblului Violoncelissimo, Orchestra Română de Tineret, Chișinău Youth Orchestra și Moldo Crescendo. Colaborează cu Filarmonica Națională din București.

 

unnamed (5)

Iulian Ochescu provine și el dintr-o familie de muzicieni, născut la București. A început studiul pianului la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, absolvind la clasa Prof. Gabriela Enășescu. În prezent este student în anul III în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa Prof. univ. Dr. Dana Borșan. Este câștigător a multor premii naționale și internaționale, participă în numeroase master-class-uri și festivaluri. La UNMB îl vei cunoaște pe Radu, iar pe 10 octombrie puteți asculta o parte din prietenia lor.

Program:

György Ligeti – Sonată pentru violoncel solo

George Enescu – Suită op. 10 in Re major

Dmitrii Shostakovich – Sonată pentru violoncel și pian în re minor, op. 40

Biletele pot fi procurate online și la casele Sălii cu Orgă în fiecare zi.

 

12042602_1643826685874450_583557035023413913_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente