(foto) Leancă a participat la o cursă pe biciclete pe un drum proaspăt reparat

IMG_1901
Foto: PC: GOV

Duminică, 19 octombrie, prim-ministrul Iurie Leancă a parcurs cu bicicleta 17 kilometri pe drumul reconstruit Sărăteni-Soroca, pe porțiunea dintre satele Brânzenii Noi și Sărăteni alături de o sută de cicliști.

Premierul s-a alăturat Ambasadorului SUA în Republica Moldova, William Moser, și cicliștilor la cursa organizată de Ambasada Statelor Unite ale Americii – țara care a finanțat reconstrucția drumului Sărăteni-Soroca.

„Este un eveniment fantastic. Ne-am înțeles cu echipa națională să ne antrenăm pe parcursul iernii, ca până la primăvară să repetăm astfel de curse pe alte trasee și să organizăm și curse internaționale. Prin această cursă am avut ocazia să văd nu doar cât de bun este drumul, dar și cât de sănătos este ciclismul. Trebuie să creăm infrastructura necesară pentru ciclism. Un drum bun înseamnă și un mod de viață sănătos!”, a spus Premierul Iurie Leancă.

La rândul său, Ambasadorul SUA, William Moser, a declarat: „A fost superb! Acest drum demonstrează că popoarele noastre pot face lucruri frumoase împreună. În numele poporului american, vreau să spun că acest drum este destinat și antrenamentelor pentru cicliștii profesioniști”.

La cursa de ciclism au participat în total o sută de cicliști, dintre care aproape jumătate au fost profesioniști, alături de bloggeri și jurnaliști moldoveni. Toți participanții au primit câte un cadou din partea organizatorilor, iar primii șase din categoriile cadeți, juniori și seniori s-au ales cu premii.

Drumul Sărăteni-Soroca a fost reconstruit din Fondurile Guvernului SUA, în cadrul programului Compact.

IMG_1993

IMG_1985

IMG_2007

IMG_2306

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente