Iurie Leancă va fi candidatul PLDM la funcţia de prim-ministru

pldm12oct14a3
Foto: Iurie Leancă PC: PLDM

Iurie Leancă va fi candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de premier după alegerile parlamentare din această toamnă. Anunţul a fost făcut ieri, 12 octombrie, de liderul formaţiunii, Vlad Filat, în cadrul evenimentului de lansare a PLDM în campania electorală.

„Vreau astăzi să declar aici şi tare sper că acest mesaj al meu va fi auzit de toţi cei care nu pot dormi de grija pe care ni-o poartă: Iurie Leancă va fi candidatul PLDM la funcţia de prim-ministru după scrutinul din 30 noiembrie”, a declarat Vlad Filat, felicitându-şi colegul de partid pentru prestaţia sa actuală ca premier, transmite IPN.

„Am aderat la PLDM deoarece am văzut în echipa sa capacitatea de a schimba Moldova. Am devenit şef al diplomaţiei moldoveneşti tocmai ca să asigur un viitor european ţării noastre. Am acceptat funcţia de prim ministru deoarece am vrut să continui calea schimbărilor în bine pentru întreaga ţară şi sunt gata să continui activitatea de prim-ministru pentru ca viitorul european să devină realitate”, a declarat Iurie Leancă.

„Când vorbesc despre viitorul european al Moldovei, ştiţi foarte bine că nu o fac la modul abstract. O fac de pe poziţia unui om care s-a dedicat total acestui ţel, transpunându-şi convingerea în întreaga activitate profesională. În aceşti cinci ani, zi de zi şi pas cu pas, noi am convins capitalele europene că Moldova merită o perspectivă europeană”, a subliniat prim-ministrul Iurie Leancă, referindu-se la semnarea Acordului de Asociere cu UE ca dovadă şi încununare a eforturilor sale şi ale colegilor săi de partid.

Vlad Filat şi Iurie Leancă ocupă poziţiile unu şi doi, respectiv, pe lista candidaţilor PLDM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. În buletinul de vot, liberal-democraţii vor fi numărul 4.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente