Lasă fumatul și dormi liniștit!

no.smoking-7.minutes
Foto: Mesaj anti-fumat PC: webs.com

Dificultatea de a adormi ar putea fi determinata de fumat și în cazul tău. Un nou studiu a descoperit de fapt că renunțarea la fumat face somnul „mai dulce”.

Printre motivele care recomanda să renunțăm la fumat se numără și riscul cardiovascular, cancerul, ba chiar și demența. Pentru că aceste motive nu conving lumea să lase fumatul, cercetării au mai descoperit unul: insomnia este dependentă de tutun.

Legătura dintre tulburările de somn, cum ar fi probleme de a adormi, insomnie, treziri nocturne sau prea matinale şi viciul de a fuma, a fost făcută de o echipă de cercetători de la Universitatea din Florida şi Research Triangle Park, care a realizat un studiu al cărui rezultat a fost publicat în revista Rezultatele au arătat că 11,9% dintre fumători au dificultăţi de a adormi, 10,6% se trezesc de mai multe ori pe noapte şi 9,5% se trezesc prea devreme dimineaţa şi nu mai adorm.

Avantajale renunţării la ţigări s-au demonstrat printr-o îmbunătăţire semnificativă în calitatea somnului. Deci, nu numai cei care nu fumează dorm mai bine, dar, de asemenea, şi cei care s-au lasat de fumat.

Problemele de somn sunt, prin urmare, un aditiv la cele provocate de fumat, aşa că dacă starea de sănătate suferă din cauza fumatului, la aceasta se adaugă daunele cauzate de tulburările de somn, care includ la rândul lor atât probleme mentale cât şi fizice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente