Daunele țigărilor electronice au fost demonstrate

tigarra_79301300
Foto: Țigările electronice pot fi la fel de dăunătoatre ca și țigările obișnuite PC: reallitatea.net

Țigările electronice pot fi la fel de dăunătoare ca și țigările simple. Această afirmație a fost oferită în numărul din septembrie al revistei franceze „60 Million Consumers”.

Revista a testat 10 țigări electronice de unică folosință și reîncărcabile. Rezultatele au demonstrat că ele pot emite compuși cancerigeni.

În trei modele din cele 10, nivelul compusului cancerigen, formaldehida, ajunge la nivelul celuia din o țigară obișnuită. Ele conțin, de asemenea, molecule toxice și metale.

Thomas Laurenceau, editorul revistei, a declarat: „Ele nu sunt la fel de inofensive precum ei pretind că ar fi. De aceea este important să înțelegem că fumatul nu este un joc, nu e sănătos. ”

Fumătorii din Franța au avut reacții mixte referitoare raportului. Unul din ei a spus:
„Dacă ei ne spun că sunt dăunătoare, atunci eu sunt gata să renunț complet.”

Altul a fost mai optimist: „Nu poate fi mai rău decât țigările reale. Chiar dacă este un pic cancerigen nu este o problemă, celelalte sunt foarte cancerigene. ”

Raportul a criticat, de asemenea, anumite modele lipsite de capace adecvate de siguranță pentru copii. Nivelurile ridicate de nicotină în conținutul lichid al unei țigări electronice pot fi extrem de dăunătoare pentru copii.

În raport, se accentuează faptul că studiul a detectat „molecule cancerigene în cantitate semnificativă” în vaporii emiși de aceste e-țigări, care nu a fost cunoscute înainte.

Sursa: Euronews

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente