„Daunele fumatului” mai mari cu 20 %

74404_543687382342257_275591075_n
Foto: Fumatul dăunează geav sănătății dvz. și a celor din jur. PC: ne-kurika.ru

Avertismentele despre daunele fumatului vor ocupa cel puţin 50% din suprafaţa pachetului de ţigări. Actualmente minima prevăzută este 30%.

Textul va fi însoţit şi de o pictogramă. Avertismentele vor fi imprimate pe fiecare pachet unitar de produs şi pe fiecare ambalaj exterior. De asemenea, vor fi indicate numărul de telefon, adresa de e-mail şi pagina web care vine să informeze consumatorii despre programele disponibile de susţinere a persoanelor care doresc să renunţe la fumat.

Prin noua lege, care este la etapa de discuţie a proiectului, se va interzice orice formă de publicitate în favoarea produselor de tutun, inclusiv  interzicerea comercializării produselor alimentare, jucăriilor şi a altor produse care fac asociere cu produsele de tutun.

Printre propunerile discutate este să nu se fumeze pe stadioane, arene, pieţe şi alte spaţii publice deschise pe durata evenimentelor publice distractive sau de alt gen şi nici în staţiile de transport public şi în raza de 10 metri de la acestea.

Ministerul îşi propune ca proiectul să fie avizat de către Guvern până la sfârşitul acestui an, după care va avea nevoie de votul Parlamentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente