Dimensiunea testiculelor e direct proporțională cu problemele cardiace

am_72118_2532644_601294
Foto: Testiculele mari nu demostrează starea de sănătare benefică a partenerului. PC: faciclismo.com

Bărbaţii cu testicule de mari dimensiuni ar putea prezenta un risc mai mare de probleme cardiace, arată un studiu efectuat în Italia.

Cercetarea a măsurat dimensiunile testiculelor a peste 2.800 de bărbaţi italieni care doreau să fie trataţi pentru disfuncţii sexuale. Participanţii la studiu au fost urmăriţi timp de 7 ani după efectuarea măsurătorii.

Cercetătorii au observat:

#1. Legături între factorii de risc pentru afecţiuni cardiace – cum ar fi obezitatea, fumatul şi hipertensiunea – şi testiculele mai mari;

#2. Bărbaţii cu testicule mari prezentau un risc sporit de a fi spitalizaţi din cauza afecţiunilor cardiace;

În trecut, testiculele de mari dimensiuni erau considerate un semn ce atesta o stare bună a aparatului reproducător, astfel că cercetătorii au fost surprinşi să descopere o legătură între testiculele mari şi problemele de sănătate.

„Deşi în general lumea presupune că dimensiunile testiculelor pot prezice calitatea aparatului reproducător, rezultatele obţinute de noi sugerează că acest parametru obiectiv poate oferi indicii preţioase despre starea de sănătate şi despre riscul cardiovascular al unei persoane”, scriu cercetătorii în studiul publicat în Journal of Sexual Medicine.

Autorii cercetătorii cauţionează că, deoarece studiul a fost efectuat pe bărbaţi cu disfuncţii sexuale, este posibil ca rezultatele să nu fie aplicabile la nivelul întregii populaţii.

Sursa: voceabasarabiei.org

Taguri: ##diez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente