(foto) Elevii de la Liceul „Bogdan Petriceicu – Hasdeu” din Drochia merg la lecții fără telefoane mobile

fghjk

Tot mai multe licee din Moldova urmează trendul „fără telefoane mobile la ore”. Un exemplu recent l-a prezentat Liceul „Bogdan Petriceicu – Hasdeu” din Drochia. Acolo elevii își lasă smartphone-urile în niște buzunare personale, un stand special amenajat chiar în aule.

Fiecărui elev i se atribuie câte un număr atașat la un buzunar personalizat. În această situație, atât profesorii, cât și elevii sunt concentrați doar pe materia predată.

Directorul instituției, Iurie Melinte, a declarat pentru #diez că astfel de „buzunare” au fost instalate în toate cele 16 săli de clase din liceu: „Aceste buzunare au fost instalate la început de an. Am discutat cu elevii și profesorii anul trecut și am propus ca în fiecare clasă să fie amenajată câte o astfel de instalație. În același timp, ei nu sunt obligați să lase telefonul în „buzunar”, dar, totodată, regulamentul școlar le interzice să folosească acest dispozitiv la ore. Asta înseamnă că elevii își pot lăsa telefoanele în geantă sau acasă. Doar atunci când este nevoie de telefoane la ore, profesorii le permit elevilor să le scoată.”

IP Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu – Hasdeu”

O utilizatoare a Facebook-ului a sugerat în comentarii că astfel de exemplu ar trebui să fie preluat și de alte licee din țară, spunând că „este o idee minunată”.

În luna martie, la Liceul „Dante Alighieri” din Chișinău profesorii au pus în aplicare această metodă ingenioasă. La orele de istorie, de exemplu, elevii și-au lăsat telefoanele mobile în niște pungi textile improvizate. Profesorii spuneau că această metodă se bucură de succes.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente