Platforma care ușurează viața proprietarilor de apartamente și a chiriașilor. Utilitățile și chiria se achită doar cu un click

Dan Suditu Flat keepers
Foto: Dan Suditu

Proprietarii care dau apartamente în chirie pe termen lung sau scurt se confruntă cu diverse probleme în acest proces, cum ar fi gestionarea întreținerii și reparațiilor de la distanță, gestionarea plăților și depozitelor de garanție ale chiriașilor, stocarea contractelor etc. Flatkeepers oferă soluții automate pentru toate aceste procese administrative într-un singur loc. De această digitalizare beneficiază și chiriașii, care vor putea achita chiria lunară și serviciile comunale direct prin platforma Flatkeepers.

Cine poate avea acces la platformă

Accesul îl vor avea persoanele care vor lucra cu Flatkeepers. Oricine ar putea să se adreseze la ei pentru a semna un contract între chiriaș și locator.

Sursă: Flatkeepers/imagine simbol

După ce se semnează contractul între Flatkeepers și proprietarul apartamentului, noi le putem da acces la această platformă pentru a le optimiza modalitatea de plată: să nu mai meargă proprietarul dintr-un capăt al orașului în altul să ia banii pentru chirie sau chiriașul să nu mai caute proprietarul și să-i plătească chiria cu cash sau să se ducă la bancomat. Totul va putea fi făcut online, doar cu un singur click. Va fi transparență inclusiv și pentru stat. Vor fi achitate impozitele de către proprietari.

Dan Suditu, director general la Flatkeepers

Dan spune că momentan, ceea ce oferă proprietarilor de apartamente și chiriașilor sunt niște soluții inovative pe piața locală, inclusiv sisteme de plăți, rapoarte digitalizate, statistici, verificarea facturilor comunale etc. Toate aceste procese se fac în cadrul platformei Flatkeepers.

Platforma acum este în regim de testare, dar deja aproximativ 30 de persoane care lucrează cu Flatkeepers beneficiază de serviciile lor digitale.

Noi punem la dispoziție întregul pachet de servicii pentru administrarea apartamentului atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Spre exemplu, dacă ești proprietarul unui apartament și nu locuiești în țară, noi îl putem oferi în chirie pe termen scurt pe platforme precum Booking sau Airbnb. De asemenea, oferim proprietarilor transparență maximă. Prin intermediul platformei pe care o administrăm, proprietarul poate să vadă toți oaspeții care au fost în apartament, să observe suma achitată pentru acesta și să monitorizeze toate cheltuielile legate de serviciile comunale etc.

Dan Suditu, director general la Flatkeepers

De asemenea, aplicația pentru chiriași va oferi posibilitatea ca aceștia să raporteze orice problemă a imobilului, să poată achita facturile pentru servicii comunale și plată pentru locațiune cu un singur click, iar în cazul unor probleme tehnice în apartament, personalul responsabil din compania Flatkeepers va recepționa informația și o va soluționa.

Care sunt prețurile

Flatkeepers oferă acum tuturor posibilitatea de a testa gratuit serviciile lor timp de o lună. Acest lucru va permite să experimentați beneficiile fără niciun cost. Ulterior, proprietarii de apartamente vor putea alege între mai multe pachete care le vor fi puse la dispoziție.

Pentru cel mai simplu pachet, se va aplica un tarif de 50 de euro pe lună. Acesta acoperă doar administrarea imobilului online, fără implicarea managerilor noștri la fața locului. Dacă proprietarii doresc ca personalul nostru să efectueze verificări și să evalueze starea apartamentului, se va percepe un supliment de 20 de euro pe lună. Pentru apartamente sau case cu o chirie lunară mai mare de 500 de euro, se va aplica o taxă lunară de 10 % din costul chiriei. Deja în cazul apartamentelor pe care le oferim noi în chirie se încheie un contract separat cu proprietarul, în care se specifică un comision separat.

Dan Suditu, director general la Flatkeepers

Pentru cine sunt serviciile Flatkeepers

Dan Suditu menționează că serviciile pe care le prestează sunt de ajutor în special pentru persoanele care dețin mai multe imobile în chirie și nu reușesc să gestioneze totul singure: „Chiar și pentru moldovenii care sunt plecați în diasporă soluțiile noastre digitale vor fi binevenite”.

Ce urmează

Dacă totul va funcționa bine pe piața din Republica Moldova, Dan ne spune că urmează să se extindă și pe alte piețe, prima dintre ele fiind cea din România.

„Acesta este și scopul nostru principal: cât mai multă lume să beneficieze de serviciile noastre. În primul rând, piața locală, apoi România, iar ulterior sperăm să ajungem și în Ucraina. În ceea ce privește concurența, în țările postsovietice există foarte puține alternative, iar noi ne orientăm să oferim aceste soluții pentru aceste țări, deoarece sunt destul de multe.”

Dacă doriți să beneficiați de serviciile oferite de Flatkeepers, îl puteți contacta pe Dan Suditu la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon +37379966644.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente