IT Career Expo Comrat: tinerii au aflat despre oportunitățile de studii în tehnologia informației

Comrat2-1

Prima ediție a evenimentului IT Career Expo în UTA Găgăuzia s-a desfășurat cu succes la data de 10 aprilie, oferind o multitudine de oportunități, experiențe de învățare, descoperiri și având mare potențial de a influența perspectivele de dezvoltare a întregii regiuni. 

Organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC în parteneriat cu Tekwill Comrat, evenimentul a avut drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul tehnologiei informației. 

Peste 350 de tineri din regiune au participat în cadrul IT Career Expo Comrat și au avut parte de o experiență fascinantă, cu multe revelații, motivații și cunoștințe noi. Participanții au descoperit, alături de reprezentanții companiilor IT, ce presupune o carieră în cea mai dinamică industrie, au aflat care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a deveni specialiști competitivi, care este setul de abilități și motivații care stau la baza unei cariere reușite. Și pentru că experiențele practice sunt cele mai memorabile, IT Career Expo Comrat le-a oferit tinerilor posibilitatea de a testa și experimenta cu diverse tehnologii, inclusiv drone, imprimante 3D, PC crafting.

Simpals, Allied Testing, Tochka Rosta, Power IT, Dron Assistance, Universitatea de Stat din Comrat, Станция юных техников au acceptat cu mult entuziasm invitația de a împărtăși tinerilor din Găgăuzia informații valoroase despre oportunitățile și direcțiile de carieră în domeniul IT, tendințe și tehnologii care au potențialul de remodela toate sferele vieții noastre, programe de studii în IT. Sesiunile de master class le-au oferit tinerilor nu doar cunoștințe noi, dar și posibilitatea unei incursiuni captivante în culisele unor tehnologii transformatoare precum inteligență artificială și lumi virtuale. 

În cadrul IT Career Expo, tinerii au avut posibilitatea să cunoască și programele de studii în tehnologia informației, furnizate de instituțiile de învățământ superior și cele cu formare duală, să afle detalii despre procesul de admitere, oferta și oportunitățile educaționale disponibile.

IT Career Expo Comrat a avut loc cu sprijinul proiectului „Întreprinderi și Comune Puternice pentru Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și co-finanțat de Guvernul Elveției. Proiectul este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente