Se apropie Paștele! Șase târguri pascale din România

spectacole-magie-targ-pasti-oradea-04-890×664
Foto: targuldepastioradea.ro

Planificați o călătorie în România în următoarele două săptămâni? La Timișoara, Brașov, Satu Mare, Sibiu, Oradea și Craiova au loc târgurile de Paște care întrunesc zeci de meșteri populari, artiști și producători locali. Din programul târgurilor fac parte concerte, spectacole, ateliere creative și activități pentru copii. Târgurile sunt deschise zilnic pentru vizitatori.

#1. Craiova

Târgul de Paște Craiova are loc în perioada 19 aprilie – 12 mai 2024 în Parcul Nicolae Romanescu. Tema ediției din acest an este Alba ca Zăpada și cei șapte pitici, iar vizitatorii au parte de activități variate.
Iată care sunt acestea:
# ateliere interactive;
# expoziții și spectacole;
# concursuri și easter egg hunt.
În timpul târgului, căsuțele cu bunătăți culinare, sucuri și produse handmade vor fi deschise zilnic, între orele 11.00 și 20.00, iar Parcul Nicolae Romanescu va rămâne deschis în fiecare seară până la miezul nopții.

#2. Sibiu

Târgul de Paște Sibiu are loc în perioada 26 aprilie – 7 mai 2024 în Piața Mare. Târgul este organizat de Asociația Events for Tourism și întrunește zeci de meșteri populari, cofetari și artiști.
Iată ce activități sunt în program:
# distracții pentru copii;
# expoziții;
# activități sportive.
Târgul este deschis zilnic între orele 11.00 și 21.00.

#3. Oradea

Târgul de Paște Oradea are loc în perioada 26 aprilie – 6 mai 2024 la Cetatea Oradea. Anul acesta în cadrul târgului puteți întâlni mai mulți producători locali, meșteșugari și artiști locali.
Iată ce activități sunt în program:
# atelierele de încondeiat ouă, țesut, olărit, tâmplărie, pielărie, pictură pe ipsos și picturi pe față;
# jocuri interactive pentru copii;
# spectacole și concerte.

#4. Brașov

Târgul de Paște Brașov are loc în perioada 29 aprilie – 12 mai 2024 în Piața Sfatului. Târgul este o oportunitate bună de a susține producătorii locali din Brașov și de a cunoaște meșteri populari din regiune. Programul activităților din cadrul târgului încă nu a fost publicat.

#5. Timișoara

Târgul de Paște Timișoara are loc în perioada 31 martie – 6 mai 2024 în Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian. Acesta este un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, un spațiu unde muzica și activitățile de divertisment se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă de sărbătoare accesibilă tuturor membrilor comunității.
Iată ce activități sunt în program:
# concerte;
# spectacole de teatru;
# expoziții;
# recitaluri muzicale;
# seri de film în aer liber.

#6. Satu Mare

Târgul de Paște Satu Mare are loc în perioada 22 aprilie – 6 mai 2024 în zona Pasajul Corneliu Coposu. Vizitatorii sunt așteptați de producători locali și meșteri populari cu o ofertă bogată de produse locale, de la decorațiuni artizanale la o gamă variată de produse specifice pentru masa festivă.
Iată ce activități sunt în program:
# ateliere creative;
# expoziții;
# concerte și spectacole.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente