Asociația Inițiativa din Timișoara dă start Cravanei Educației. În ce localități vor ajunge voluntarii

440327973_400928139567962_4624382722434924784_n
Foto: Sursă: Asociația Inițiativa din Timișoara

Caravana Educației este unicul proiect al Asociației Inițiativa din Timișoara care este de o vârstă cu asociația – are șase anișori. Anul acesta, proiectul se va derula în perioada 29 aprilie – 3 mai 2024 și prevede prezentarea vieții studențești de la Timișoara prin prisma experiențelor voluntarilor din echipa de organizare. De asemenea, tinerii din echipa de organizare vor prezenta oferta educațională a celor patru universități din oraș: Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I”.

La cea de-a șasea ediție a proiectului, voluntarii și-au propus să ajungă la un număr cât mai mare de elevi din Republica Moldova. Așadar, pentru prima dată, Caravana Educației trece prin nouă orașe: Chișinău, Ungheni, Călărași, Bălți, Căușeni, Anenii Noi, Florești, Tighina și Tiraspol. De data aceasta, echipa organizatorică se va întâlni cu peste 2 000 de elevi ai claselor liceale pentru a le povesti despre studenția la Timișoara, despre oportunitățile de voluntariat, despre facilitățile de care beneficiază în calitate de studenți și despre procesul de admitere.

Caravana Educației este un proiect important atât pentru elevii din Republica Moldova, cât și pentru voluntarii asociației. „Datorită Caravanei Educației elevii din Moldova interacționează direct cu studenții din România. În timpul întâlnirilor pe care le avem, noi ne ocupăm de toate chestiunile organizatorice. Elevilor li se cere doar să fie prezenți la școală în ziua pe care o stabilim împreună. Anul acesta, avem foarte mulți oameni în echipa de organizare, de aceea ne-am permis să ne extindem tocmai în nouă orașe. Sperăm că informațiile oferite de noi vor fi utile pentru tinerii de acasă care în scurt timp vor deveni studenți, iar cei care vor alege Timișoara vor fi mereu bineveniți în rândurile asociației”, a declarat Veronica Muduc, coordonatoarea departamentului educațional din cadrul Asociației Inițiativa din Timișoara.

În timpul întâlnirilor cu elevii, voluntarii din echipa de organizare vor veni cu prezentări, activități interactive și sesiuni de Q&A pentru a răspunde la toate întrebările tinerilor interesați de studiile din Timișoara. La final, doritorii se vor putea alătura unei comunități care le va oferi sprijin și suport în timpul admiterii.

Lista liceelor implicate în Cravana Educației 2024 urmează a fi publicată în scurt timp pe pagina de Facebook a Asociației Inițiativa din Timișoara.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente