Cine sunt cei patru elevi care ne vor reprezenta în Brazilia la Olimpiada Internațională de Lingvistică

419071392_437335105481896_7999083357799139297_n
Foto: Facebook/OLRM

Patru elevi din Republicii Moldova vor reprezenta țara noastră la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL), care se va desfășura în capitala Braziliei, Brasil.

Competiția națională, structurată pe trei niveluri de dificultate, a provocat elevii din ciclurile gimnazial și liceal, de la toate unitățile de învățământ din Republica Moldova, să descopere și să înțeleagă algoritmii lingvistici, având oportunitatea, în acest fel, să-și dezvolte competențele de comunicare lingvistică.

La prima etapă a competiției internaționale au participat 20 de elevi, primii patru formând lotul național care se califică, potrivit regulilor de concurs. Astfel, calificații sunt:
# Tărâță Daniela, elevă a Liceului Teoretic „Orizont“, filiala Ciocana;
# Tcaci Vanessa, elevă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu“;
# Macari Alexandru, elev al Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”;
# Ostalep Valeriu, elev al Liceului Teoretic ,,Orizont”, filiala Ciocana.

Olimpiada a avut drept obiectiv general stimularea interesului pentru lingvistică atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice, urmând modelele internaționale consacrate ale acestui tip de competiție.

Etapa finală se va desfășura în perioada 23-31 iulie. Organizatorii anunță că aceasta va fi o ocazie ca reprezentații țării noastre „să-și etaleze și să-și consolideze cunoștințele lingvistice, promovând în același timp cultura și valorile lingvistice ale Moldovei”.

IOL încurajează creativitatea și imaginația și ajută participanții să-și dezvolte abilitățile de analiză a limbii și de rezolvare a problemelor. Prin promovarea conștientizării și înțelegerii diverselor culturi și istorii, competiția joacă un rol vital în formarea viitorilor experți în lingvistică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente