(foto) „La lecţie învăţăm să gândim”. Regulamentul Liceului Dante Alighieri care interzice utilizarea telefonului în timpul orelor

media_155255249062564900

Digitalizarea este un fenomen caracteristic secolului XXI. Dacă cu ani în urmă elevii citeau cărți, la ore târzii, cu lanternele sub plapumă pentru a nu fi prinși de părinți. Acum, marea majoritate a tinerilor aleg să-și petreacă timpul pe rețelele de socializare. Pentru că tentația de a deveni din ce în ce mai popular în mediul virtual este alimentată 24 de ore din 24, tinerii utilizează gadgeturile, în scopuri noneducative, și în timpul orelor. 

Cu toate că regulamentele școlilor interzic utilizarea telefoanelor în timpul orelor, puțini elevi se conformează. În acest context, la Liceul Dante Alighieri profesorii pun în aplicare tot felul de metode ingenioase. La orele de istorie, de exemplu, elevii își lasă telefoanele mobile în niște pungi textile improvizate. Profesorii spun că această metodă se bucură de succes.

media_155255249062564900

„Ideea a venit de la o colegă, noi am preluat-o. Utilizarea telefonului la lecţie este permisă doar sub îndrumarea profesorului, în scopuri didactice. Majoritatea link-urilor utile pot fi accestae după lecţie, nu în timpul ei. La lecţie învăţăm să gândim”, a declarat Natalia Turcan, profesoară de istorie la Liceul Dante Alighieri din Chișinău pentru realitatea.md. 

Profesoara afirmă că tentația utilizării telefonului este foarte mare, dar tinerii se conformează. „Se amuză și ei. Râd și le pun în buzunar”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente