O listă de cursuri online gratuite de la cele mai bune universități din lume

ion
Foto: #diez

Uneori, educația de calitate nu necesită prea multe resurse financiare. Ai nevoie doar de timp și dorință. Cele mai cunoscute universități din lume, cum ar fi Universitatea Harvard sau Universitatea Stanford, oferă cursuri online gratuite în limba engleză, pe care oricine le poate urma.

Durata studiilor depinde de fiecare curs în parte, dar de obicei durează câteva săptămâni. Tot ce trebuie să faci este să accesezi site-ul web al universității și să alegi domeniul care te interesează. O parte dintre universitățile pe care le vom menționa în acest articol chiar oferă și un certificat de absolvire a cursului. Cu toate acestea, pentru a obține o astfel de confirmare, adesea trebuie să plătești în jur de 250 de euro.

Acest material a fost tradus de pe ru.diez.md.

Mai jos vă prezentăm cinci universități și institute globale care oferă cursuri online gratuite.

Universitatea Harvard

Universitatea Harvard este una dintre cele mai vechi și prestigioase universități din lume, situată în Cambridge, Massachusetts, SUA. Aceasta a fost fondată în 1636 și de atunci se află în fruntea clasamentelor universitare. Mulți oameni de știință, politicieni, antreprenori și personalități culturale celebre au trecut prin zidurile sale. De exemplu, Bill Gates sau Barack Obama.

Pe site-ul universității puteți găsi peste 150 de cursuri gratuite. Durata acestora este de la una la 12 săptămâni. Limba de predare este engleza. Teme: științe sociale, programare, afaceri, sănătate și medicină, artă și design, educație și formare, matematică.

Puteți vedea lista cursurilor online gratuite aici.

Universitatea Cambridge

Universitatea a fost fondată în anul 1209 în orașul Cambridge, Anglia. Numele său este asociat cu 121 de laureați ai Premiului Nobel. Charles Darwin, Isaac Newton, Stephen Hawking, Oliver Cromwell, Regele Carol al III-lea al Marii Britanii au studiat în cadrul acestei universități. Universitatea este reprezentată de șase școli care sunt împărțite în 136 de facultăți.

Cursurile gratuite ale universității sunt disponibile pe platforma EdX. Teme: finanțe, psihologie, comunicare, științe sociale și altele. Limba de predare este engleza. Durata depinde de curs, dar este în medie de aproximativ patru-șase săptămâni. Puteți vedea o listă de cursuri online aici. Citește cu atenție descrierea cursului, deoarece aceasta indică dacă este gratuit sau cu plată.

Universitatea Tsinghua

Universitatea Tsinghua este una dintre cele mai prestigioase universități din China. Aceasta a fost fondată în anul 1911 și are 16 facultăți.

Cursurile online gratuite ale universității sunt disponibile pe platforma EdX. Aceasta vă pune la dispoziție peste 50 de cursuri gratuite în limba engleză: puteți studia limbile chineză, engleză și japoneză, biologie, inginerie, psihologie și alte specializări. Durata studiilor este de opt-18 săptămâni. Lista cursurilor poate fi găsită aici.

Universitatea Stanford

Universitatea Stanford este situată în statul California, SUA. Aceasta a fost fondată în 1891. În prezent, 17 laureați ai Premiului Nobel și patru laureați ai Premiului Pulitzer lucrează și predau la această universitate.

Universitatea oferă numeroase cursuri gratuite în domeniile sănătății și medicinei, educației, ingineriei, artelor și științelor umaniste. Cursurile sunt predate în limba engleză și pot fi urmate pe platformele EdX și Coursera. O listă completă a cursurilor online poate fi găsită aici.

Massachusetts Institute of Technology

Sursă: ocw.mit.edu

Universitatea este lideră mondială în domeniul științelor și tehnologiilor exacte. Aceasta a fost fondată în 1861 în Cambridge, Massachusetts. Este formată din cinci facultăți și peste 30 de alte departamente.

Universitatea are propria platformă OpenCourseWare, unde sunt colectate toate cursurile. Teme: energie, antreprenoriat, mediu și dezvoltare durabilă, programare și altele.

Articolul poate fi citit și în limba rusă pe ru.diez.md.
Autoare: Lilia Zdibneac

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente