Eurovision 2023 va fi organizat în Regatul Unit. Decizia a fost confirmată de către EBU și BBC

Eurovision
Foto: Colaj #diez: Marco Bertorello/PA MEDIA

Eurovision Song Contest 2023 se va desfășura în Regatul Unit. Decizia a fost confirmată de către Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC. Potrivit acestora, concursul nu va fi organizat în țara câștigătoare, Ucraina, din motive de siguranță și securitate.

„BBC și-a asumat sarcini de găzduire pentru alte țări câștigătoare în patru ocazii anterioare. Continuând în această tradiție de solidaritate, știm că concursul de anul viitor va prezenta creativitatea și priceperea unui dintre cei mai experimentați radiodifuzori publici din Europa”, este precizat într-un comunicat transmis de EBU.

Deocamdată, nu a fost ales locul în care va fi organizat concursul, însă sunt luate în considerare orașele Glasgow și Manchester.


Amintim că în iunie, EBU a anunţat că examinează posibilitatea ca Regatul Unit, care s-a clasat pe locul al doilea la finalul competiţiei din 2022, să înlocuiască Ucraina, care a câștigat în acest an concursul Eurovision, în calitate de gazdă a ediţiei din 2023

În același timp, Ucraina a denunțat decizia prin care i-a fost retrasă calitatea de gazdă a următoarei ediții a acestei competiții muzicale din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia

Menționăm că artistul britanic Sam Ryder a ocupat primul loc după voturile exprimate de juriile naţionale la Torino, însă trupa ucraineană Kalush Orchestra a câștigat în cele din urmă concursul din 2022 în urma voturilor primite din partea telespectatorilor, care i-au permis să se claseze pe primul loc cu un total de 631 de puncte.

De asemenea, subliniem că Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și de Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Conform voturilor publicului, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente