Piesa „Soarele și Luna”, interpretată de Pasha Parfeni, a ajuns în topul celor mai virale piese pe Spotify

pasha parfeni eurovision
Foto: Sarah Bennett/EBU

Piesa „Soarele și Luna”, interpretată de Pasha Parfeni, a devenit una dintre cele mai virale piese la momentul dat pe Spotify. Aceasta a ajuns pe locul 24 la categoria Viral Global 50.

Piesa Finlandei – „Cha Cha Cha” –, care în finala Eurovision 2023 a obținut locul 2, se află pe primul loc în top 50 al celor mai virale piese de pe Spotify.

Sursă: Spotify/captură de ecran

Aici puteți vizualiza cum au reacționat internauții de pe Twitter și TikTok la prestația Moldovei din marea finală Eurovision 2023.


Republica Moldova a ocupat locul 18 la Eurovision Song Contest 2023. Țara noastră, reprezentată de Pasha Parfeni și echipa sa, a obținut din partea juriului 20 de puncte și 76 de puncte de la votanții din Europa. În total, Moldova a obținut 96 de puncte.

Concursul Muzical Eurovision este o competiție anuală desfășurată între multe dintre țările care sunt membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune. În acest an a fost cea de-a 67-a ediție a concursului și s-a desfășurat la Liverpool, Marea Britanie, pe 9, 11 și 13 mai 2022, asta după ce Ucraina a câștigat ediția din 2022. Concursul muzical nu a avut loc în țara vecină din motive de securitate după invadarea teritoriului său de către Rusia.

Republica Moldova a debutat prima dată la Eurovision în 2005 fiind reprezentată de trupa Zdob și Zdub și de „bunica” acestora cu melodia „Boonika bate doba”. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 6 în finală cu 148 de puncte. Cel mai bun loc obținut de Republica Moldova în finală este locul 3 cu 374 de puncte în anul 2017, când piesa celor de la SunStroke Project – Hey, Mamma! – a pătruns în inimile europenilor.

Republica Moldova, reprezentată de către formația Zdob și Zdub și de Frații Advahov, a ocupat poziția 7 la ediția din 2022 a Eurovision Song Contest. Conform voturilor publicului, țara noastră s-a clasat pe locul 2 în competiție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente