Amintim că ieri, 26 aprilie, în regiunea transnistreană a fost anunțat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile. Acest lucru s-a întâmplat după ce în dimineața de ieri, au avut loc explozii în localitatea Maiac din Stânga Nistrului, fiind afectate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60. Iar în data de 25 aprilie, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune.

Totodată amintim că, pe 22 aprilie, armata rusă a anunțat că trebuie să stabilească controlul deplin asupra Donbasului și a Ucrainei de Sud în timpul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale”, ceea ce îi va permite să iasă direct spre regiunea transnistreană. Despre aceasta a anunțat generalul-maior Rustam Minnekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

Ulterior, Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că nu vede niciun risc pentru cetățenii săi din regiunea transnistreană.