Purtătorul de cuvânt al lui Putin: „Kremlinul urmărește îndeaproape cum evoluează situația din Transnistria”

peskov-syria-snowden-g20.si
Foto: Dmitrii Peskov, PC: rt.com

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul urmărește cu atenție situația din regiunea transnistreană. Secretarul de presă a declarat, de asemenea, că Putin nu are în planuri să o contacteze pe Maia Sandu cu referire la acest subiect.

„Urmărim foarte atent cum evoluează situația acolo [în regiunea transnistreană]. Desigur, veștile care vin de acolo sunt îngrijorătoare”, a declarat secretarul de presă al liderului rus, Dmitri Peskov, pentru presa rusă.

Ca răspuns la o întrebare de clarificare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat că contactele dintre președintele rus Vladimir Putin și omologa sa din Republica Moldova, Maia Sandu, nu sunt încă planificate pe fondul agravării situației din regiune. „Nu, în acest moment nu sunt planificate contacte, nu există astfel de planuri”, a răspuns Peskov la întrebare.

Purtătorul de cuvânt nu a răspuns la întrebarea cine ar putea fi în spatele a ceea ce se întâmplă în regiunea transnistreană, explicând că nu are nimic de adăugat la această temă.


E de menționat că în regiunea transnistreană a fost anunțat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile. Acest lucru s-a întâmplat după ce în această dimineață, au avut loc explozii în localitatea Maiac din Stânga Nistrului, fiind afectate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60. Iar ieri, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune. De asemenea, așa-zisa conducere de la Tiraspol a anulat parada de 9 Mai.

În contextul acestor evenimente, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi, 26 aprilie, ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente