Fără paradă de 9 Mai și puncte de control la intrare în orașe. Ce decizii au luat așa-zisele autorități de la Tiraspol

906824-transnistria-border-blog-november-6-2013
Foto: Gsp

În contextul exploziilor care au avut loc ieri și astăzi dimineața în regiunea transnistreană, așa-zisele autorități de la Tiraspol au luat mai multe măsuri care ar securiza oamenii din regiune. Una dintre acestea este anularea paradei planificate pentru ziua de 9 mai.

Conform așa-zisului lider de la Tiraspol, o adunare în masă a cetățenilor este nesigură. Astfel, vor avea loc doar depuneri de flori, iar localitățile vor fi decorate. De asemenea, s-a decis anularea focurilor de artificii.

Totodată, s-a anunțat că instituțiile de învățământ din oraș au fost transferate la învățământ la distanță până la sfârșitul anului școlar, iar la intrare în orașele din regiune vor fi amenajate puncte de control.

„Inspecția vehiculelor și a cetățenilor în timpul zilei va fi selectivă, iar pe timp de noapte, măsurile de control vor afecta pe toți cei care intră în localitate”, se arată într-un comunicat emis de autoritățile autoproclamate din regiune.

E de menționat că în regiunea transnistreană a fost anunțat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile. Acest lucru s-a întâmplat după ce în această dimineață, au avut loc explozii în localitatea Maiac din Stânga Nistrului, fiind afectate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60. Iar ieri, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune.

În contextul acestor evenimente, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi, 26 aprilie, ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente