Consiliul Suprem de Securitate se întrunește în ședință în legătură cu situația din regiunea transnistreană 

consiliul suprem de securitate
Foto: presedinte.md

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă astăzi, 26 aprilie, ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După ședință, la ora 15.00, președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Amintim că în această dimineață, au avut loc explozii în localitatea Maiac din Stânga Nistrului. Au fost afectate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60. Ulterior, așa-numitele autorități din Stânga Nistrului au confirmat informația. Iar ieri, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune.

Autoritățile de la Chișinău au menționat că „își exprimă îngrijorarea” și „cheamă la păstrarea calmului”. Totodată, SIS a anunțat că s-a întrunit în ședință de urgență.

Anton Heraşcenko, unul dintre consilierii ministrului de interne de la Kiev, a comentat exploziile care au avut loc astăzi la Tiraspol: „Nu vom fi mirați dacă aceasta este încă o provocare din partea Federației Ruse”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente