Presa din Tiraspol raportează explozii în localitatea Maiac. Așa-numitele autorități din Stânga Nistrului au confirmat informația

Cobasna
Foto: TSV

Presa din regiunea transnistreană scrie că, în această dimineață, au avut loc explozii în localitatea Maiac din Stânga Nistrului. Au fost afectate două antene de radiocomunicații construite în anii ’60. Ulterior, așa-numitele autorități din Stânga Nistrului au confirmat informația.

Centrul „Maiak” a fost construit la sfârșitul anilor ’60. Antena are circa 100 de metri și este capabilă să transmită unde la distanțe foarte mari.

Comunicatul oficial al așa-ziselor autorități din regiunea transnistreană: „Cele două explozii s-au produs la ora 6.40 și la 7.05”. Așa-zisul minister de interne de la Tiraspol anunță că au fost scoase din uz două cele mai puternice antene: „Una de 1 megawatt, iar alta de de jumătate de megawatt. Ambele retransmiteau posturile de radio rusești”.

Amintim că ieri, în jurul orei 17.00, la Tiraspol au avut loc explozii la așa-zisul Minister al Securității de Stat. Conform informațiilor, focurile au fost trase din RPG-uri. Informația a fost confirmată de așa-zisele autorități din regiune.

Autoritățile de la Chișinău au menționat că „își exprimă îngrijorarea” și „cheamă la păstrarea calmului”. Totodată, SIS a anunțat că s-a întrunit în ședință de urgență.

Anton Heraşcenko, unul dintre consilierii ministrului de interne de la Kiev, a comentat exploziile care au avut loc astăzi la Tiraspol: „Nu vom fi mirați dacă aceasta este încă o provocare din partea Federației Ruse”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente