Maia Sandu, despre situația din regiunea transnistreană: „Este o escaladare a tensiunilor și creează riscuri pentru Moldova”

maia sandu
Foto: captură privesc.eu

Președinta statului, Maia Sandu, a făcut astăzi, 26 aprilie, declarații de presă după ce a avut loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocat în contextul evenimentelor ce se întâmplă în regiunea transnistreană. Șefa statului a menționat că ceea ce se întâmplă acolo reprezintă o escaladare a tensiunilor.

„Autoritățile noastre urmăresc cu precauție și vigilență situația din regiunea transnistreană. Analizele noastre la această oră arată că există tensiuni dintre diferite forțe din interiorul regiunii interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova. Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a declarat Sandu.

Acesta a specificat pentru jurnaliști că forțele din interiorul regiunii responsabile de escaladarea tensiunilor sunt prorăzboi. De asemenea, Consiliul Suprem de Securitate a venit cu patru recomandări pentru instituțiile publice din Moldova:
1. creșterea intensității verificării circulației în adiacența zonei de securitate;
2. creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră;
3. creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică;
4. creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiilor responsabile de asigurarea ordinii publice și a securității.

Șefa statului a îndemnat oamenii la calm și a avertizat că acțiunile în detrimentul stabilității în societate și a siguranței cetățenilor vor fi oprite prompt de instituțiile statului.

„Noi monitorizăm situația și o să informăm cetățenii de fiecare dată atunci când considerăm că există un risc”, a mai declarat Sandu.

Amintim, Consiliul Suprem de Securitate s-a întrunit începând cu ora 13.00, la președinție, după ce în această dimineață și ieri seara au avut loc explozii în regiunea transnistreană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente