Admitere 2020. Lista categoriilor de absolvenți care pot obține un loc bugetar în afara concursului

admitere-2018-25

Regulamentul privind admiterea în instituțiile superioare de învățământ în anul 2020/2021 prevede faptul că anumite categorii de studenți pot obține un loc bugetar fără ca să participe la concursul comun.

Aceste locuri sunt oferite conform limitei prevăzute în planul de înmatriculare cu finanțare bugetară a fiecărei universități. Mai jos îți prezentăm categoriile de candidați care se pot înmatricula în afara concursului la anumite specialități.

# Candidații care participă la concursul de admitere la studii superioare de licență la specialitățile din domeniul general de studiu 011 Științe ale educației în baza recomandărilor la studii eliberate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului (în baza necesarului de cadre) și au media de admitere cel puțin 8,0.

# Candidații care provin din familii de cadre didactice (unul sau ambii părinți) și participă la concursul de admitere la studii superioare de licență la specialitățile din domeniul general de studiu 011 Științe ale educației și au media de admitere cel puțin 8,0.

# Candidații care au obținut performanțe la concursuri internaționale sau naționale, conform profilului solicitat, recunoscute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sau de o instituţie internaţională abilitată în domeniu.

# Deținătorii premiilor de gradul I-III (diplome și medalii de aur, argint, bronz), obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele școlare incluse în Planul-cadru pentru învățământul general din ultimii trei ani.

# Deținătorii premiilor de gradul I-III, obținute la olimpiadele republicane la disciplinele școlare incluse în Planul-cadru pentru învățământul general din anul admiterii, precum și premianții concursului republican „Cel mai bun elev inovator” în anul admiterii (cu condiția că optează pentru specialitatea corespunzătoare disciplinei la care au fost premiați).

# Premianții competițiilor sportive europene și mondiale (locurile I-III) din ultimii trei ani, care optează pentru specialitatea din domeniul general de studiu 100 Științe ale sportului sau specialitatea pedagogică 0114.16 Educație fizică.

# Deținătorii premiului de gradul I, obținut la olimpiadele organizate de instituțiile de învățământ superior, la disciplinele școlare incluse în Planul-cadru pentru învățământul general din anul admiterii (cu condiția că optează pentru specialitatea corespunzătoare disciplinei la care au fost premiați, în cadrul instituției respective de învățământ superior).


Echipa #diez le urează tuturor absolvenților succes la admitere. Pentru a vă ajuta să treceți mai ușor prin această etapă, pe parcursul perioadei de admitere vom veni cu mai multe materiale informative, acestea vor apărea la categoria „Admitere 2020”.

Taguri: #Admitere 2020
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente