(doc) Ministerul Educației: „Admiterea va începe la toate universitățile odată și se va desfășura online”

admitere

Ministerul Educației anunță că sesiunea 2020 a concursului de admitere la programele de studii superioare de licență și master oferite de instituțiile de învățământ superior se va desfășura în regim online. Totodată, autoritățile au stabilit și un termen comun de desfășurare a concursului pentru toate universitățile din țară.

Aceste măsuri au fost luate în contextul evoluției situației epidemiologice din țara noastră și măsurile întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19.

Conform regulamentului emis de minister, calendarul de admitere este următorul:
# 27 iulie-4 august: depunerea online a Dosarului de concurs;
# 7 august: anunțarea rezultatelor intermediare;
# 8-18 august: depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;
# 20 august: anunțarea rezultatelor finale.

Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de concurs, instituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

Candidații la studii superioare de licență se vor putea înscrie la concursul de admitere la mai multe specialități din diverse domenii, la una sau mai multe instituții de învățământ superior, însă vor putea fi înmatriculați doar la o specialitate în cadrul unei singure instituții, unde vor depune actele în original.

În cazul neacoperirii locurilor bugetare, instituțiile de învățământ superior vor stabili sesiuni suplimentare în perioada 21-29 august 2020.

Regulamentul poate fi consultat mai jos.

Taguri: #Admitere 2020
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente